Skip to content
Societate

Razii de amploare ale poliţiştilor. Peste 100 de amenzi şi aproape 2.000 de intervenţii de urgenţă ale echipajelor MAI

Inquam Photos/George Calin

Efectivele MAI au intervenit, în ultimele 24 de ore, la 4.495 de evenimente, dintre care 2.658 circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.837 intervenţii în situaţii de risc şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

Potrivit unui comunicat al MAI, efectivele ministerului au continuat misiunile ce le revin în lupta antiinfracţională, menţinerea ordinii şi siguranţei publice, supravegherea şi controlul frontierei de stat, acţionând totodată şi pentru prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Astfel, în ultimele 24 de ore structurile operative au intervenit la 4.495 de evenimente, dintre care 2.658 circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.837 intervenţii în situaţii de risc şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

* În ultimele 24 de ore au fost sesizate 784 de posibile infracţiuni, dintre care peste 27% au fost sesizate din oficiu.

Au fost prinşi în flagrant, de către poliţişti şi jandarmi, 169 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 180 de fapte penale. De asemenea, au fost depistate 15 persoane urmărite naţional sau internaţional.

În urma activităţilor investigative şi de documentare a activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de comiterea de fapte penale, au fost identificaţi 17 autori în 15 dosare penale cu autor necunoscut, aflate în evidenţă.

* În cadrul misiunile desfăşurate, poliţiştii şi jandarmii au aplicat peste 11.200 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 3,9 milioane lei.

De asemenea, pentru îndeplinirea obiectivului de menţinere a siguranţei pe drumurile publice, au fost desfăşurate acţiuni pentru prevenirea accidentelor grave de circulaţie, astfel fiind reţinute 747 de permise de conducere şi 242 de certificate de înmatriculare pentru diferite abateri comise la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

* În cursul zilei de sâmbătă, frontiera de stat a fost tranzitată de 102.689 de persoane şi de 32.601 mijloace de transport.

Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de 26.097 lei.

Tot sâmbătă, poliţiştii de frontieră au depistat 5 migranţi ilegali pentru care au dispus măsurile ce se impun.

* Pompierii militari au salvat 2 persoane şi au acordat asistenţă medicală de urgenţă pentru 1.336 persoane.

Totodată, elicopterele Inspectoratului General de Aviaţie au executat 8 misiuni aero-medicale în urma cărora au fost salvate 6 persoane.

La rândul lor, poliţiştii au intervenit pentru căutarea şi salvarea unei persoane rătăcite/dispărute. De asemenea, alte două persoane au fost salvate de către jandarmii montani.

Pentru aplicarea măsurilor de autoprotecţie, au fost transmise şi 3 mesaje de avertizare a populaţiei, prin sistemul RO-ALERT.

* Angajaţii IGSU au efectuat peste 48 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă în urma cărora au fost identificate 8 obiective care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu.

De asemenea, au aplicat 112 sancţiuni contravenţionale în valoare de 21.500 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *