Razii de amploare în București și Ilfov. Șofer, prins beat: Am vrut să mă duc până la magazin să iau un suc

Sofer cu alcool la volan
Sursa foto: Unsplash

Razii de amploare noaptea trecută în Capitală și Ilfov. Peste 50 de șoferi au rămas pietoni după ce s-au urcat la volan sub influența drogurilor sau după ce au consumat alcool. Agenții au pornit și pe urmele unui bărbat care a încercat să scape de control. Deși avea o alcoolemie mare și abia stătea pe picioare le-a spus agenților că a condus doar un kilometru până la magazin pentru a-și cumpăra suc.

-Am vrut să mă duc doar până la magazin să iau un suc. Un kilometru. Pot să iau o gură de suc?

-Nu vreau să mă duc la pușcărie, domn’ polițist.

-Mi-a fost frică, domn’ polițist, că v-am văzut în spatele meu.

Acest șofer din Ilfov le-a recunoscut polițiștilor că a consumat alcool cu puțin timp înainte să se urce la volan. 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat a indicat aparatul agenților. Când și-a dat seama de gravitatea situației, a început să plângă și a mărturisit polițiștilor că a băut la grătar cu prietenii. A fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat în fața judecătorului.

-Ce înseamnă asta?

-Că am băut, domn polițist. Am băut înainte să urc la volan cu 5 minute.

Nu a fost singurul tras pe dreapta pentru alcool și droguri. Din cei 53 de șoferi care au rămas fără permis în doar 2 nopți în Capitală, 22 au fost prinși băuți la volan, iar patru consumaseră substanțe psihoactive.

La acțiune au participat și câinii pregătiți să depisteze substanțe interzise pe care șoferii le-ar putea avea asupra lor.

Agenții din Capitală au mai descoperit și 4 șoferi care aveau permisul suspendat. Și la razia din Ilfov, un șofer de autocar conducea fără permis, beat și drogat.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: