Skip to content
Societate

Răzvan Cherecheș dezvăluie detaliul care face diferenţa privind riscul de boală pentru persoanele nevaccinate

Twitter

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș a analizat radiografiile pulmonare ale unor oamenii infectați cu virusul SARS CoV-2 și a tras concluzia că plămânii persoanelor vaccinate sunt mai puțin afectați. Cherecheș nu spune însă o informație cheie, și anume în cât timp își revin plămânii afectați de virus.

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș utilizează o fotografie a medicului Faheem Younus în care apar plămânii unor persoane infectate cu virusul SARS CoV-2, scrie Mediafax. Fotografia utilizează metoda comparației și prezintă plămânii unor persoane vaccinate și nevaccinate anti-COVID 19.

 

Diferența între două cazuri tipice infectate COVID-19 și cu simptome. Cel din stânga vaccinat, cel din dreapta nevaccinat. Se vede cu ochiul liber că plămânul persoanei nevaccinate este mult mai afectat”, a explicat expertul CherecheșConcluzia este că vaccinarea protejează împotriva virusului”, mai spune medicul.

Simptomele sunt mult mai ușoare dacă ești vaccinat(ă) – ești protejat(ă) de simptome severe sau deces”, este concluzia expertului român. Răzvan Cherecheș este profesor de Sănătate Publică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *