Skip to content
Sănătate

Răzvan Cherecheș: Renunțarea la măști în aer liber ar fi trebuit să se facă doar pentru cei vaccinați

Facebook/Razvan Chereches

Renunțarea la purtarea măștii penru persoanele vaccinate, decizie luată de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite, este o măsură corectă, în timp ce hotărârea luată în România – renunțarea la măsti în exterior pentru toată lumea – este incorectă, afirmă Răzvan Cherecheș, profesor de Sănătate Publică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj și fost consilier onorific în Ministerul Sănătății.

Dacă le dai studenților un test si le dai 10 tuturor, indiferent dacă au învățat 10 ore sau nu au învățat deloc – nimeni nu va mai invata nimic pentru testul urmator„, spune Răzvan Cherecheș.

Expertul în sănătate publică acuză faptul că „liderii noștri nu au curajul și responsabilitatea să ia deciziile corecte, sunt prea preocupați să nu se supere oamenii!

Răzvan Cherecheș este de părere că „relaxarea purtării măștii pentru toți va duce la scăderea ritmului de vaccinare și va induce ideea falsă că lucrurile au revenit la normal.

Relaxarea regulilor doar pentru cei vaccinați ar fi dus la confirmarea comportamentului responsabil (vaccinarea) și i-ar fi stimulat pe restul să se vaccineze”, încheie Răzvan Cherecheș. 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *