Skip to content
Economic Știri

Răzvan Cuc: Contractul de execuție a Centurii Mihăilești va fi reziliat joi

Inquam Photos / Octav Ganea

Contractul de construire a Centurii Mihăileşti va fi reziliat în cursul zilei de joi, a anunţat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, aflat la într-o vizită de lucru pe Centura Mihăileşti, scrie Agerpres citat de economica.net.

„Constructorului de pe Centura Mihăileşti i se va rezilia contractul în cursul zilei de astăzi (n.r. – joi). Pentru Centura Mihăileşti, domnul director Neaga m-a informat că a chemat constructorul şi i-a spus să se mobilizeze. Probabil că el reacţionează la alt stimul, nu la stimulii Ministerului Transporturilor. Atunci să se ducă să muncească unde vor”, a declarat Răzvan Cuc, la Realitatea TV.

Ministrul a precizat că varianta ocolitoare orașului Mihăilești trebuia să fie realizată în termen de 12 luni începând din 2016.

 „Nu avem nicio datorie la firma asta. Vorbim de 12 luni din 2016. Trebuia în 2017 să fie terminată. Suntem în 2019. Am mai avut discuţii şi în mandatul meu din 2017. Pot să înţeleg că nu termină în 12 luni, ne ducem în 16 luni. Dar nu pot să înţeleg că trec 3 ani„, a subliniat Răzvan Cuc.

Demnitarul a reiterat că că nu mai tolerează niciun derapaj din partea constructorilor. Dacă nu vor fi în teren toate utilajele pe care aceştia şi le-au asumat prin contractele semnate, atunci companiile „pleacă acasă”, explică acesta.

De altfel, scrie publicația, Narcis Neaga, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii, a anunţat, pe 23 martie, că va rezilia contractul cu firma spaniolă Copisa Constructora pentru realizarea centurii oraşului Mihăileşti şi va face în regie proprie această lucrare, relatează b1.

Am chemat firma respectivă luni, este o firmă spaniolă. Intenţia noastră este de a rezilia contractul. Ei au avut termen de începere în iulie 2016 şi termenul de executare a fost de 12 luni. Nu există probleme cu exproprierile decât într-o zonă mică, care nu le afectează restul lucrărilor. Progresul lor fizic din 2016 până acum este undeva la 30%. Stadiul financiar este de 34%, deci nu sunt probleme cu plăţile din partea noastră„, a spus Neaga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *