Skip to content
Politică

Răzvan Cuc, nemulţumit de felul cum se desfăşoară lucrările de infrastructură la centura Tecuci

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a efectuat, duminică, o vitiză de lucră pe şantierul centurii ocolitoare a oraşului Tecuci. Nemulţumit de felul cum avansează lucrările, Cuc a decis să rupă contractul cu asocierea de firme care ar fi trebuit să finalizeze centura. Şoseaua avea ca termen de finalizare 12 luni.

„În 2017 i-am spus antreprenorului că dacă nu se mobilizează și nu începe să lucreze vom lua măsurile care se impun. Din păcate, din punctul de vedere al stadiului fizic, s-a avansat foarte puțin la un obiectiv care trenează de vreo 5 ani de zile, un obiectiv care se putea implementa așa cum spune termenul contractual, în 12 luni. Vorbim de o variantă de ocolire care are 7 kilometri, mai exact 6,94 kilometri. Se putea face. Sunt zone care sunt neatacate din punctul de vedere al implementării”, a spus Răzvan Cuc.

" "

Acesta i-a trasat drept sarcină lui Narcis Neaga, directorul CNAIR, să elibereze certificat negativ și să scoată „imediat” la licitație lucrările pentru centura ocolitoare a Tecuciului.

„M-am săturat de antreprenori neserioși, m-am săturat de antreprenori care vin în România, câștigă o licitație, apoi caută subcontractori să lucreze pentru ei și, așa cum am spus, dacă vii în România și nu îți faci treaba, reziliem contractul. Eu am contractul cu graficul de implementare (…), domnule director Neaga îl aveți, îl reziliați și certificați negativ.

Evaluați de urgență ce mai este de executat și vă rog să scoateți imediat la licitație acest obiectiv pentru că oamenii din Tecuci merită acest lucru, la cât au așteptat. Finanțare este, dar e nevoie și de constructori serioși care să vină și să muncească, nu doar care vin, își iau contractele și apoi caută tot felul de clauze (…)

Din punctul meu nu mai au nicio scuză, am încheiat relația contractuală dintre Compania Națională de Autostrăzi și această firmă neserioasă”, a mai spus Răzvan Cuc.

Reprezentantul asocierii de firme care lucrează pe centura ocolitoare a orașului Tecuci a declarat presei că nu s-a avansat cu acest obiectiv din cauza unor probleme tehnice.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *