Skip to content
Politică

Răzvan Cuc pregăteşte măsuri drastice: Directorul general CFR Călători va fi schimbat

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat, sâmbătă, că directorul general CFR Călători, Leon Bărbulescu, va fi schimbat din funcţie pentru că a demonstat că nu cunoaşte nici bugetele de care dispune, nici proiectele pe care trebuie să le implementeze.

Acest anunţ a venit după ce un nou tren a deraiat vinei seară şi a blocat circulaţia în judeţul Bistriţa-Năsăud.

„Ministrul Transporturilor nu poate interveni să dea afară un director de la o companie care este guvernată de OUG 109 (privind guvernanţa corporativă în întreprinderile de stat – n.r.). Eu am avut discuţii cu reprezentantul AGA, mi-am arătat nemulţumirea vizavi de activitatea domnului director de la CFR Călători, m-am supărat pe domnul director că s-a antepronunţat dinainte ca cei de la AGIFER să spună care au fost cauzele deraierii şi pentru faptul că dânsul, în momentul în care a intrat în direct – şi aici felicit jurnaliştii – a demonstrat că avem un director care ne spune că trebuie să facem lucrurile ca să fie bine, să nu fie rău şi că este trezit din somn. Atunci avem o problemă. Nu ştie ce buget, nu ştie ce proiecte are, nu ştie nimic. Pe mine asta m-a deranjat”, a afirmat Răzvan Cuc, conform Antena 3.

Acesta a avut şi un mesaj extrem de dur pentru Bărbulescu în contextul în care săptămâna viitoare va expira contractul de mandat al directorului general al CFR Călători şi că propunerea Consiliului de Administraţie va fi numirea unei alte persoane.

„Reacţia mea este foarte clară: îl vom lăsa să doarmă în continuare”, a adăugat Cuc.

Reamintim că Trenul accelerat Sighetu Marmației – București Nord a deraiat în localitatea Coșbuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *