Skip to content
Politică

Răzvan Cuc (PSD): USR a decis – capitalul românesc trebuie să moară. Pentru Claudiu Năsui, copilul afacerii Motorola, legile sunt facultative

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Senatorul PSD Răzvan Cuc susține că, în orice stat normal, decizia lui Claudiu Năsui, ministrul Economiei, de a opri finanțarea promovării exporturilor și a ajutorului de minimis acordat prin programul de internaționalizare a firmelor „se numește sabotaj”. USR, spune social-democratul, a decis că „trebuie să moară” capitalul românesc.

USR a decis: capitalul românesc trebuie să moară! Claudiu Năsui, ministrul economiei a oprit finanțarea promovării exporturilor și a ajutorului de minimis acordat prin programul de internaționalizare a firmelor.

" "
" "

În orice stat normal, acest lucru se numește sabotaj! Prin aceste programe, firmele românești beneficiau de sprijin pentru participarea la târguri și expoziții internaționale. Ambele programe funcționează conform unor legi”, a scris Răzvan Cuc, miercuri, pe Facebook.

Senatorul social-democrat a declarat că, pentru actualul ministru al Economiei, „legile sunt facultative”. Totodată, Răzvan Cuc l-a numit pe Claudiu Năsui „copilul afacerii Motorola”.

„Pentru Claudiu Năsui, copilul afacerii Motorola, legile sunt facultative. Ca și interesele firmelor românești. Finanțarea Programului de promovare a exporturilor este reglementată prin OUG 120/2002, iar cea a programului de internaționalizare a firmelor – prin OUG 8/201. Acesta din urmă a fost prelungit de UE până în 2023, dar în România guvernul a «uitat» să îl actualizeze”, a adăugat Răzvan Cuc.

El a precizat că, anul trecut, exporturile României au scăzut cu 11% față de 2019.

„În 2020, deficitul balanței comerciale s-a mărit cu un miliard de euro, ajungând la 17 miliarde de euro. Din cauza pandemiei, în 2020, evenimentele economice internaționale s-au rărit sau au fost organizate online.

Dar nu au dispărut cu totul și nici anul acesta nu vor dispărea. Pentru a putea face export, firmele românești au nevoie să fie prezente la evenimentele de acest fel din lume”, a mai spus fostul ministru al Transporturilor.

Răzvan Cuc susține că „acestui individ plantat în fruntea ministerului economiei nu-i pasă decât de afacerile sale și ale familiei sale”.

„Îi e greață de tot ce înseamnă companii românești. Așa că, fără nicio explicație, a închis aceste programe. Capitalul românesc trebuie strivit până dispare! Așa că se naște o întrebare firească: pentru cine lucrează USR și Claudiu Năsui?”, a conchis senatorul PSD Răzvan Cuc.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *