Skip to content
Politică

Răzvan Dumitrescu decriptează tăcerea de la vârful PSD: Este o tehnică EXCLUSIV

TVmania.ro

Pe fondul discuțiilor aprinse apărute în spațiul public ca urmare a protestelor violente desfășurate în data de 10 august, dar și în contextul contestărilor a conducerii PSD în interiorul partidului, redacția PSnews.ro l-a contactat vineri pe jurnalistul Răzvan Dumitrescu pentru a îl întreba cărui fapt se datorează tăcerea lui Liviu Dragnea, de la momentul conflictelor dintre protestatari și jandarmi până în prezent.

Astfel, Răzvan Dumitrescu este de părere că liderul social democrat practică aceeași tehnică de comunicare folosită de PSD la ultimele alegeri și apare doar în momentul în care lucrurile de detensionează. De asemenea, jurnalistul așteaptă ca Dragnea să iasă în curând pentru a lămuri, inclusiv dezbaterile din interiorul partidului.

Este interesantă întrebarea, dar dacă analizăm comportamentul liderului PSD, în general pe momente tensionate, vedem că el de regulă iese la sfârșitul descărcării perioadei respective, lăsându-i pe alții să comunice. Probabil că fiind una dintre țintele principale ale protestului, dânsul nu vrea să pună gaz pe foc prin apariții publice care ar putea să enerveze partea protestatară și lasă pe cei care au avut contactul direct cu respectivele probleme, cum ar fi ministrul Carmen Dan, jandarmii sau alte persoane din prima linie. Este o tehnică lucrul ăsta la dl. Dragnea, am observat eu analizând retrospectiv, adică nu intră la comunicare în momentele cele mai de vârf ale tensiunilor, ci undeva după ce se sting lucrurile și începe să apară sau să emită comunicate. Părerea mea este că dânsul face programat lucrurile astea, și le calculează și probabil ca undeva pe săptămâna viitoare, dacă se mai calmează lucrurile, o să-l vedem ieșind. Bănuiesc că lucrurile astea au în spate și o echipă de consultanți politici – ne amintim că și-n campania pentru parlamentare, câștigată de PSD cu 45, 46%, Dragnea prefera să iasă nonconflictual. Adică, tot timpul încerca să evite conflictele și a reușit. Unii spun că și din acest motiv a reușit acest scor foarte mare și-atunci probabil că avem o prelungire a acelei tactici. Eu m-aștept să iasă săptămâna viitoare pentru că trebuie tranșată inclusiv problema pe care o au în partid după scrisoarea dnei. Andronescu, a mai venit și dl. Bădălău care a scris ceva, deci e clar că acolo sunt niște dezbateri și dl. Dragnea, dincolo de tactica asta, nu-și va putea permite să stea departe de acestea, va trebui să pună punct chiar el în persoană,” a declarat Răzvan Dumitrescu, în exclusivitate pentru PSnews.ro .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *