Skip to content
Politică

Răzvan Dumitrescu devoalează monstruoasa coaliție Ponta-Băsescu din jurul ”Pro România” EXCLUSIV

Pagina de media

Fostul premier al României Victor Ponta, Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu au anunțat, duminică, într-o conferință de presă, lansarea unui nou proiect politic, ”Pro România”, care, potrivit acestora ”să arate cum stau cu adevărat lucrurile”.

Citiți și Lui Dragnea îi fuge pământul de sub picioare? D. Constantin: Au fost anumite telefoane EXCLUSIV

În acest context, jurnalistul Răzvan Dumitrescu, într-o declarație pentru PSNEWS.RO, a dezvăluit că adevăratul scop al acestei noi formațiuni este cu totul altul. Mai exact, Răzvan Dumitrescu susține că miza imediată este ca în jurul domnilor Victor Ponta și Daniel Constantin să se creeze, cu ajutorul unor parlamentari din actuala majoritate, un grup de presiune care să modifice scena politică.

”Este greu de spus ce șanse are această formațiune pentru că, pe de o parte, șansele depind de prestația PSD-ului. Dacă prestația PSD-ului va fi cât de cât în linie cu așteptările electoratului lor, nu prea văd din ce bazin să își extragă dânșii votul. Noi discutăm asta în perspectiva unor viitoare alegeri care nu sunt mâine. Eu cred că proiectul acesta are o altă miză decât viitoare alegeri. Miza imediată este ca în jurul domnilor Victor Ponta și Daniel Constantin să se creeze, cu ajutorul unor parlamentari din actuala majoritate, un grup de presiune care să modifice scena politică și care să poate să negocieze cu cei care ar putea să piardă majoritatea parlamentară. Un fel de UNPR, aceasta este miza imediată a acestui proiect. Abia în a doua fază miza ar putea să fie alegerile, dar atrag atenția că niciodată UNPR nu s-a prezentat în fața electoratului să își ia propriile voturi, în schimb a făcut jocuri foarte importante în Parlament, deși era mic și pricăjit din punct de vedere electoral”, ne-a dezvăluit Victor Ponta.

Mai mult, jurnalistul a ținut să precizeze faptul că prezența lui Victor Ponta în acestă formațiune nou creată îi va duce un plus de imagine, care ”ar putea să însemne puțin mai mult decât UNPR”.

”Cu Victor Ponta vector de imagine acest partid ar putea să însemne puțin mai mult decât UNPR, pentru că Victor Ponta este printre puținii oameni politici care chiar dacă au ajuns în planul 2, și-a păstrat o anumită credibilitate și un anumit statut. Din punctul ăsta de vedere nu-l putem compara pe Gabriel Oprea cu Victor Ponta. Însă, repet, asta este faza a doua. Miza acestui proiect este să joace un anumit rol în actuala configurație parlamentară prin ceea ce v-am spus: să se coaguleze un nucleu de 15-20 de parlamentari care fiind mai puțini în momentul acesta s-ar putea ca ei să devină fragili și să fie foarte apetisanți pentru dialog în momente critice”, a continuat jurnalistul.

”Intenția lor este să rupă PSD-ul!”

”Eu cred că intenția lor este să rupă din PSD. Însă, va rămâne de văzut între ce vor ei și ce se va întâmpla defapt. Nu cred că ei s-au aruncat în proiectul acesta fără această intenție. Rolul pe care ar putea să îl joace acum este doar acesta: actuala majoritate să fie slăbită iar ei să devină importanți din punct de vedere al dialogului în momente critice, un fel de UNPR- balama”, a mai adăugat jurnalistul Răzvan Dumitrescu.

Totodată, chestionat în legătură cu prezența-surpriză a lui Valeriu Steriu la conferința organizată duminică de Victor Ponta și Daniel Constantin, jurnalistul a adăugat că nu exclude varianta unei alianțe ascunse dintre fostul premier și Traian Băsescu.

”Domnul Steriu este un domn care a făcut parte din PSD, dupaia din UNPR. Eu văd o chestia asta ca un fel de prietenie transpartinică. Pe față nu cred că ne putem aștepta la o alianță între Victor Ponta și Traian Băsescu, pentru că asta îi va fi defavorabil domnului Ponta ca imagine, dar pe dedesubt și pe anumite planuri nu exclud o astfel de variantă. Dacă lucrurile astea se vor întâmpla vor fi undeva greu de văzut de către marele public, în spatele cortinei și nicidecum pe față”, a conchis acesta.

Precizăm că folosim sintagma ”monstruoasa coaliție” cu sensul ei istoric de alianță ad-hoc între două extreme politice.

1 comentariu la “Răzvan Dumitrescu devoalează monstruoasa coaliție Ponta-Băsescu din jurul ”Pro România” EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *