Skip to content
Politică

Răzvan Dumitrescu dezvăluie de ce fug procurorii de șefia DNA: Sunt două variante! EXCLUSIV

antenaplay.ro

În acest moment se desfășoară a doua sesiune de înscrieri pentru candidatura la șefia Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Atât la prima sesiune cât și la a doua, a fost un număr mic de înscrieri, în acest moment existând o singură înscriere.

În acest context, redacția PSnews.ro l-a contactat marți pe jurnalistul Răzvan Dumitrescu, care a vorbit despre motivele pentru care există un număr mic de pretendenți la șefia DNA.

În opinia acestuia, există două motive: „fie nu vor să se bage știind ce probleme sunt în DNA și atunci ei zic „nu este de mine, nu mă bag, nu am ce să fac acolo”, fie există o operațiune în care cineva vrea să prelungească cu orice preț interimatul pentru că dacă nu ai candidat nu ai cum să desemnezi pe cineva acolo”.

Este suspect felul în care evită toți să se înscrie la o competiție de acest tip. Deși DNA are în structura sa peste 200 de procurori, la care se adaugă cei de la Parchetul General care pot candida care îndeplinesc condițiile legii nefiind o restricție din punctul acesta de vedere, mie mi se pare suspect felul în care toți evită să se înscrie acolo. Atunci nu pot să am decât două variante. Fie nu vor să se bage știind ce probleme sunt în DNA și atunci ei zic „nu este de mine, nu mă bag, nu am ce să fac acolo”, fie există o operațiune în care cineva vrea să prelungească cu orice preț interimatul pentru că dacă nu ai candidat nu ai cum să desemnezi pe cineva acolo” a remarcat jurnalistul.

Întrebat referitor la condițiile pe care trebuie să le îndeplinească noul șef al DNA, Răzvan Dumitrescu susține că trebuie fie îndeplinite „în primul rând condițiile noii legi care a intrat în vigoare”, cât și „condițiile de vechime, de experiență”.

„Trebuie să îndeplinească în primul rând condițiile noii legi care a intrat în vigoare chiar dacă a fost super contestată. De asemenea trebuie să îndeplinească condițiile de vechime, de experiență, ca de altfel, condițiile acestea trebuiesc îndeplinite de toți care lucrează acum în DNA, inclusiv de procurorii aceia cu delegație despre care se spunea că sunt puțini, iar după aceea erau din ce în ce mai mulți. Sunt convins că în momentul în care se face o analiză cu legea în față se va pune întrebarea ce căutau unii care nu îndeplinesc condițiile la DNA. Va fi o chestiune, zic eu, foarte greu de rezolvat pentru că legea nouă impune niște condiții de vechime, de experiență. Nu poți să ajungi de la nivel de judecătorie, prin delegare, la DNA. Nu mai poți cu legea nouă. 

Prin urmare, de aceea spun că fie este o fugă de problemele ce te-ar putea întâmpina în calitate de șef DNA și atunci nu se înscriu oamenii pentru că știu despre ce este vorba, fiind atâtea de rezolvat că mai bine nu te bagi, fie este o operațiune prin care se încearcă prelungirea interimatului. Dacă nu se înscrie nimeni de unde să iei candidat?, a încheiat Răzvan Dumitrescu pentru PSnews.ro.

1 comentariu la “Răzvan Dumitrescu dezvăluie de ce fug procurorii de șefia DNA: Sunt două variante! EXCLUSIV

  1. perdele de fum.

    nu se inscriu pentru ca ccr a stabilit :sunt la mana ministrului justitiei si nu exista nimic si nimeni care sa-i poata apara daca politrucului i se pune pata pe tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *