Skip to content
Politică

Răzvan Dumitrescu dezvăluie declinul PNL: Oamenii eficienți ca Bolojan nu au loc de gașca lui Orban! EXCLUSIV

antenaplay.ro

Primarul orașului Oradea, Ilie Bolojan, și-a dat demisia din funcția de prim-vicepreședinte al Partidului Național Liberal. În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura marți cu analistul politic Răzvan Dumitrescu pentru a analiza implicațiile demisiei lui Ilie Bolojan din funcția de conducere de la nivelul central al PNL.

CITIȚI MAI MULTE AICI: Tsunami la vârful PNL: Ilie Bolojan a DEMISIONAT

Jurnalistul remarcă că interesant este faptul că Ilie Bolojan a fost un a apropiat al lui Ludovic Orban și totuși a ales să facă un pas în spate.

Mai mult, Răzvan Dumitrescu identifică două aspecte de discutat în urma deciziei pe care liberalul a luat-o: „ar putea să însemne pe de o parte că vechii liberali din PNL nu prea mai au o miză în momentul acesta” și este de văzut „ce se va întâmpla la alegerile locale din 2020 și pentru cine va candida domnul Bolojan atunci„.

Ceea ce este foarte interesant este că domnul Bolojan a fost dintre cei care l-au sprijinit pe domnul Orban atunci când a dat bătălia pentru șefia PNL împotriva lui Bușoi. Prin urmare, domnul Bolojan era considerat un apropiat al domnului Ludovic Orban. Chestiunea aceasta cu demisia a mai circulat dacă vă amintiți cândva, cred că prin vară, dar atunci a fost negată toată povestea respectivă, însă se specula faptul că ar fi disensiuni între Bolojan și Orban inclusiv pe gestul acela care l-a făcut Ludovic Orban când a depus plângere penală împotriva Vioricăi Dăncilă. Atunci a fost o ieșire a domnului Bolojan din care rezulta că dânsul nu este de acord. 

Ce pot intui în această situație sunt două paliere: domnul Bolojan este oricum din vechiul PNL, fiind membru din PNL-ul autentic din 1993, așadar nu este din aripa PD. Faptul că lucrurile acestea vin acum pe fondul unor bătălii purtate în văzul lumii pe scările de la sediul din Modrogan cu Blaga care și-a adunat oastea, cu Orban care nu era invitat la întâlnire stând undeva în birou la etaj și așa mai departe. Toate lucrurile acestea cred că l-au făcut pe Bolojan să fie extrem de prudent în sensul în care nu vrea să se amestece și să deconteze eventualul eșec electoral. Dacă ne amintim bine, domnul Bolojan mai fusese odată într-o campanie electorală a PNL în care era desemnat organizator și s-a dat la o parte ceea ce ar putea să însemne pe de o parte că vechii liberali din PNL nu prea mai au o miză în momentul acesta și nici nu vor să deconteze un posibil eșec

Eu însă stau să mă uit în continuare la ce va face domnul Bolojan din alt punct de vedere. Dânsul este primar al Oradei. Oradea la eficiența cheltuielii banului în administrație este pe primul loc în România într-un top întocmit de un ONG care lucrează cu UE. Din acest punct de vedere stă foarte bine. Aștept să văd ce se va întâmpla la alegerile locale din 2020 și pentru cine va candida domnul Bolojan atunci” a precizat jurnalistul.

Întrebat ce înseamnă o asemenea demisie pentru PNL, Răzvan Dumitrescu relevă faptul că în PNL nu se mai afirmă persoanele eficiente pentru că nu mai au loc de politicieni precum Mara Mareș și Ludovic Orban.

„Oricum oamenii eficienți, și am dat exemplul lui Bolojan în administrație, nu mai au loc de Mara Mareș, de Ludovic Orban și gașca lui în partidul ăsta, de gașca de la PDL, de alți indivizi din aceștia foarte vocali care nu au de fapt nimic în spate temeinic. Câtă vreme domnul Bolojan face un pas în spate și Mara Mareș face un pas în față ce se poate spune despre PNL în momentul de față?, a conchis Răzvan Dumitrescu pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *