Skip to content
Politică

Răzvan Dumitrescu îi bagă în corzi pe guvernanți: Se întâmplă fenomene pe care le negau! EXCLUSIV

Pagina de media

Declarațiile din ultima perioadă ale guvernanților, precum și realitatea cu care se întâlnesc zilnic milioane de români stârnește revolta internauților.

Amintim că șeful Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat zilele trecute că nu a sesizat nici o scumpire a carburanților, în ciuda anunțului că prețul combustibilului a crescut.

În acest context, jurnalistul Răzvan Dumitrescu, luni, într-o declarație pentru PSNEWS.RO, a afirmat că spusele liderului Senatului sunt contrazise chiar de către analistul economic Radu Soviani potrivit căruia la motorină, prețul la pompă, a crescut în mai puțin de două zile mai mult decât creșterea accizei.

”Eu am avut ieri o emisiune chiar la Antena 3 pe tema aceasta , în care l-am avut invitat pe analistul economic Radu Soviani. Dacă acciza respectivă a crescut cu 32 de bani de pildă, la motorină prețul a crescut cu 35 de bani iar la benzină cu 22 de bani. La motorină, prețul la pompă, a crescut în mai puțin de două zile mai mult decât creșterea accizei. Nimeni nu poate în momentul de față să considere că prețurile nu au crescut. Pe de altă parte, există două fenomene în România, care trebuiesc analizate:

Atunci când s-a scos supraacciza în 2016 prețurile nu au scăzut, în schimb când introduci o acciză iată că prețurile cresc, întotdeauna cresc. Deci teoria că atunci când ai scos supraacciza nu au scăzut prețurile, prin urmare statul a pierdut scoțând supraacciza atunci, cade. Cade pentru că este infirmată de practică. Orice ai face, că scoți o acciză prețurile scad, când pui o acciză prețurile cresc. Orice ai face, prețurile sunt la îndemâna  comercianților. Este o lecție pe care ar trebui să o înțelegem foarte bine și pe care Guvernul nu o poate influența. Declarația domnului Tăriceanu, ironică sau nu, este contrazisă de practică. Practica arată că prețurile cresc. Cresc chiar mai mult decât prețul accizei”, ne-a declarat Răzvan Dumitrescu.

Mai mult, jurnalistul a ținut să precizeze pentru Psnews.ro, că indicele ROBOR la trei luni (Romanian Interbank Offered Rate) continuă să crească, lucru care va duce la scumpirea creditelor în lei.

”Radu Soviani a făcut aseară în emisiunea mea un pronostic foarte sumbru, și anume că vor continua să crească dobânzile ROBOR, prin urmare și creditul pentru populație o să crească.

România nu mai are în momentul de față o pondere foarte mare de economie națională, în sensul de capital românesc sau economie de stat funcțională. Deocamdată văd că se întâmplă fenomene pe care guvernanții le negau atunci când au luat măsurile și nu avem încă concluziile unor anchete care să ne arate de ce s-a întâmplat lucrul acesta”, a conchis acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *