Skip to content
" "
Politică

Răzvan Dumitrescu, previziuni devastatoare pentru PNL: Și-a tras glontele în picior! EXCLUSIV

economica.net
" "

Sociopol a publicat un sondaj de opinie făcut pe un eșantion ales în perioada 7-20 august. Potrivit sondajului Sociopol, la întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, dumneavoastră cu reprezentanţii cărui partid aţi vota, dintre următorii?”, 35% dintre repondenţii au spus PSD, 19% – PNL, 13% – MRÎ (partidul fondat de Dacian Cioloş), 10% – ALDE 10%, 8% – USR. Mai mult, de cea mai mare încredere se bucură Raed Arafat – 59%, urmat de Klaus Iohannis – 33% şi Gabriela Firea – 26%.

MAI MULT AICI: SONDAJ exploziv: cine este personajul cu un scor mai mare decât Iohannis și Firea la un loc

" "

Referitor la sondaj și scorurile pe care le prezintă acesta, jurnalistul Răzvan Dumitrescu a oferit un interviu în exclusivitate pentru PSnews.ro. Acesta a analizat situația PNL și USR, despre liberali spunând că „și-au tras glontele în picior”, iar USR-iștii că fac o muncă în neant întrucât „tot ce muncește USR cu acea campanie cu Fără Penali o contabilizează Cioloș care nu muncește la acea campanie”.

„PNL-ul și-a tras glontele în picior și se mai remarcă că tot ce muncește USR cu acea campanie cu Fără Penali o contabilizează Cioloș care nu muncește la acea campanie, care nu are nici măcar partidul înscris încă la tribunal, existând doar intenția înregistrată, dar partidul oficial nu există și are deja 13%. 

La USR este o muncă făcută în neant pentru că au un stil de neant în care lucrează, pompieristic, și în general lucrează cu șabloane și cu lozinci, nimic concret. Cioloș cumva și-a păstrat aureola aceea de fost prim-ministru totuși. Nu a intrat niște clinciuri, nu vine să îți bage camere de filmat în față, nu folosește expresia „mu*e PSD”, adică se ține cumva deoparte și pare mult mai stilat în raport cu derizoriul în care au coborât ceilalți, el susțînând tot aceleași lucruri precum: clasa politică trebuie curățată și așa mai departe. Atunci sigur că, pe cale de consecință, există un public care nu agreează mesajele acestea dure, de mahala, care este de dreapta, care în general nu a participat, dar pe tensiunile acestea spun că participă la vot și chestia aceasta sigur că este contabilizată de Cioloș. A fost ferit de meciuri directe. Au dat alții cu sabia, iar el a stat în linia a doua și punctează pe Facebook”, a remarcat jurnalistul.

Astfel, Răzvan Dumitrescu a fost întrebat dacă tot ceea ce face Cioloș nu îl poate devansa în timp pe Klaus Iohannis, la care jurnalistul a dat de înțeles că fostul premier are șanse să intre chiar în turul 2 de la prezidențiale.

„Îmi mențin în continuare ideea, că dacă se menține ritmul acesta de capitalizare și creștere, ajutat de fenomene stradale, domnul Cioloș are mari șanse să intre în turul 2 la prezidențiale. Domnul Iohannis și-a creat singur problema cu domnul Cioloș. Domnul Iohannis l-a băgat în față, domnul Iohannis l-a dorit premier și l-a avut premier un an de zile, iar acum domnul Iohannis care dorește cu siguranță al doilea mandat, anunțând la Sibu candidatura, are o mare problemă fix cu creația domniei sale”, susține omul de televiziune.

Revenind la tema opoziției, Răzvan Dumitrescu a fost întrebat despre situația din PNL. Jurnalistul a subliniat că PNL-ul se duce naibii, menționând și greșeala fuziunii dintre PNL și PD pentru că atunci „când erau separate PNL avea undeva pe la 16-17% și PD avea vreo 10% deci separate luate, dacă ar fi intrat fiecare pe mușchii lui în Parlament, ar fi făcut 27% printr-o reuniune în Parlament, iar acum fac 19%”.

„PNL-ul se duce naibii. Este foarte interesat de văzut aici bazinul dreptei, acest bazin fiind comun pentru trei partide care aleargă pe zona aceasta în momentul de față: PNL-ul, USR-ul și partidul încă neînființat, dar care deja punctează în sondaje, al domnului Cioloș. Este foarte greu de manevrat în momentul de față aest bazin pentru PNL. Mai am o observație de făcut. La ce a folosit fuziunea cu PD-ul? Când erau separate, PNL-ul avea undeva pe la 16-17% și PD-ul avea vreo 10% deci separate luate, dacă ar fi intrat fiecare pe mușchii lui în Parlament, ar fi făcut 27% printr-o reuniune în Parlament, iar acum fac 19%. Să nu ne amăgim. Fuziunea din dorința domnului Iohannis, care dorea oaste în spate cu oamenii pe care îi dorea el, a distrus vehiculul său electoral a transmis jurnalistul.

Referitor la cota de încredere a lui Raed Arafat, care l-a devansat pe Iohannis în sondaj, primul având 59% în timp ce președintele României Klaus Iohannis are 33%, Răzvan Dumitrescu evidențiază că această cotă de încredere ar scădea imediat dacă Raed Arafat ar deveni activ politic.

„Este firesc, dar să separăm apele cumva. Arafat nu va candida niciodată și lumea știe asta. În momentul în care Arafat ar da semnale că ar deveni activ politic, știți cum s-ar prăbuși acea încredere instantaneu? Lumea îl premiază pentru că este tehnicianul absolut care se ține la distanță de jocurile politice. Cum ar da un semnal că ar fi cu unii sau cu alții să vedeți cum se paradesc 10-15% într-o zi”, a comunicat omul de televiziune.

Chestionat despre relevanța sondajului, jurnalistul Răzvan Dumitrescu a reliefat că de obicei nu se fac sondaje în perioade de concediu și nici când există un vârf de emoție colectivă.

„Aici am o mare problemă pe care o împart în mai multe ramuri. Prima ramură: suntem totuși cu el în teren într-o perioadă de concediu când se spune că există o migrație a populației și atunci nu știu în ce măsură este foarte corect eșantionul, dar asta ar trebui domnul Palada întrebat mai precis legat de ce garantează pe eșantionul acesta. În general vara știam că se evită astfel de sondaje, Pe de altă parte, înțeleg și curiozitatea pentru că au fost niște evenimente perioada aceasta. Mai există o regulă că în general nu faci sondaj pe vârf de emoție colectivă pentru că riști pe fond de emoție să obții niște răspunsuri care nu mai sunt valabile peste 2-3 săptămâni când se stinge valul de emoție”, a conchis Răzvan Dumitrescu pentru PSnews.ro.

 

" "
" "

1 comentariu la “Răzvan Dumitrescu, previziuni devastatoare pentru PNL: Și-a tras glontele în picior! EXCLUSIV

  1. Chiar daca febletea ta ,Pieleanule e Ciolos ,nu ne lua chiar de fraieri ca ALDE e la egalitate cu un partid inexistent ca macane tare rau si te faci de ris cu asa zis sonaj al dv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *