Skip to content
Cultura Politică

Răzvan Dumitrescu, previziuni pentru 2019: Din punct de vedere politic va fi cel mai complicat an posibil!

paginademedia.ro

Anul 2019 se anunță complicat pentru români. Scena politică românească va fi marcată de două runde de alegeri electorale, cele europarlamentare și cele prezidențiale. Jurnalistul Răzvan Dumitrescu a transmis în exclusivitate pentru PSNews.ro un mesaj adresat românilor cu ocazia Anului Nou în care le dorește tuturor ca la finalul lui 2019 să nu așteptăm despăgubiri morale de la 2020 pentru ceea ce s-a întâmplat pe perioada anului ce a trecut.

Mai mult, analistul politic a venit cu o serie de previziuni conform cărora 2019 va fi un an extrem de complicat întrucât alegerile europarlamentare și cele prezidențiale vor aduce tensiuni cel puțin la fel de mari ca în 2018 pe scena politică românească.

Le doresc tututor ce își doresc ei mai mult să li se împlinească și să nu fim nevoiți ca în 2019 când încheiem anul și ajungem în 2020 să ne dorim de la 2020 despăgubiri morale pentru 2019. Să nu ajungem în situația asta. Din punct de vedere politic va fi cel mai complicat an posibil pentru că vor fi 2 rânduri de alegeri, iar dacă în 2018 am avut parte de foarte multe tensiuni, mă aștept ca în 2019 aceste tensiuni să se manifeste cel puțin în egală măsură, dacă nu chiar mai mult și chiar sub alte forme decât cele pe care le-am văzut în 2018. Cred că vom avea 3 perioade distincte ale anului. Vom avea o perioadă foarte tensionată pe la început, în primele 2 luni, pentru că așa cum îți așterni, așa mergi restul anului și probabil că taberele vor încerca cumva să se poziționeze în zone de forță începând cu luna ianuarie. Bănuiesc că de îndată ce începe sesiunea parlamentară din ianuarie se vor întâmpla lucrurile acestea, așadar probabil că a doua parte a lunii ianuarie și toată luna februarie vor fi foarte agitate, cu toate armele pe masă. După aceea, vom avea momentul culminant al campaniei pentru europarlamentare, iar ulterior va urma o acalmie pentru că după război își ling rănile și își fac analizele pentru a intra în următorul război. Așadar, prima parte va fi tensionată până la alegerile europarlamentare, apoi urmează probabil o perioadă de 2 luni de analiză și de repoziționări, iar apoi o a treia parte tensionată la prezidențiale”, a transmis Răzvan Dumitrescu în exclusivitate pentru PSNews.ro.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *