Skip to content
Politică

Răzvan Dumitrescu pune degetul pe rană în cazul Livia Stanciu: Cum arată magistrații care s-au format după învățăturile ei?! EXCLUSIV

economica.net
" "

Judecătorul CCR Livia Stanciu, fost președinte al ÎCCJ, a fost dată afară, miercuri, de la Institutul Național al Magistraturii în urma deciziei Curții Europene a Drepturilor Omului că nu a asigurat un proces echitabil fostului primar de Râmnicu Vâlcea Mircia Gutău.

CITIȚI MAI MULTE AICI: ȘOC în MAGISTRATURĂ! Livia Stanciu a fost dată afară

" "
" "

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura joi cu analistul politic Răzvan Dumitrescu. Concret, jurnalistul a transmis despre acțiunea Institutului Național de Magistratură că este una de protejare a imaginii în forurile academice pentru magistrați, atât la nivel național, cât și în străinătate, întrucât este vorba despre o judecătoare, Livia Stanciu, care condamnă pe cineva fără probe suplimentare după 2 achitări.

Mai mult, Răzvan Dumitrescu a lansat 2 întrebări cu ocazia acestui caz: 1. Cum mai poate fi profesor Livia Stanciu pentru niște oameni care ajung magistrați? 2. Cum arată acei magistrați care au trecut prin mâna Liviei Stanciu și s-au format după învățăturile pe care dânsa le-a propovăduit pe acolo?

„Nu numai dânsa a fost dată afară, ci și doamna Lăncrănjan, cea cunoscută sub denumirea de Veverița. În cazul doamnei Stanciu, eu cred că cei de la Institutul Național de Magistratură trebuie să se protejeze și să protejeze cumva și imaginea acestui for care formează magistrați. Vorbesc despre protejarea imaginii în mediile academice pentru magistrați inclusiv în străinătate, pentru că după o astfel de decizie a CEDO pata este uriașă. Vorbim despre cea care condamnă după 2 achitări succesive fără probe suplimentare. Pentru asta a fost condamnat la 3 ani și 6 luni domnul Gutău. Nu se administrează probe noi și este condamnat. Trebuie să vină CEDO să spună cât de în regulă se desfășoară procesul. 

Atunci, sigur că te întrebi cum mai poate fi profesor Livia Stanciu pentru niște oameni care ajung magistrați. Aceasta este prima întrebare. Eu cred că au luat măsura aceasta pentru a se proteja de contestări în lanț. Au făcut-o profilactic mai degrabă decât din motive de Livia Stanciu propriu-zise. Pe de altă parte eu am o altă întrebare cu ocazia aceasta. Doamna Stanciu preda procedură penală. 5 ani a stat acolo. Mă întreb cum arată cei care au învățat de la dânsa. Cum arată acei magistrați care au trecut prin mâna domniei sale și s-au format după învățăturile pe care dânsa le-a propovăduit pe acolo. Aceasta este întrebarea pe care o am și pe care nu știu cui să o adresez în primul rând, dar sigur că pe parcurs ne vom lămuri în anii ce urmează”, a declarat Răzvan Dumitrescu în exclusivitate pentru PSnews.ro.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *