Skip to content
Politică

Răzvan Dumitrescu: Remanierea îmbracă PSD cu o cămașă mai albă și mai puțin pătată la guler EXCLUSIV

antenaplay.ro

O remaniere ar fi foarte posibilă, crede Răzvan Dumitrescu. Nu însă pe motive ”de substanță” ci strict pentru o dregere a imaginii înainte de bătălia electorală.

În general guvernele încearcă să mai schimbe ceva înainte de alegeri. Nu neapărat pe criterii de analiză de competență la sânge cât mai ales pentru o imagine mai proaspătă. La anul sunt două rânduri de alegeri. Chiar dacă nu sunt parlamentarele care ar putea să afecteze, să zicem, Guvernul, pentru că Parlamentul este cel care dă Guvernul, sunt totuși alegeri europarlamentare care nu sunt deloc de colo – ele dau oglinda asupra a ceea ce ar urma să se întâmple – și sunt alea prezidențiale care de data asta chiar contează foarte mult.

După ce câștigă alegerile, președinții obișnuiesc să umble prin Parlament și să modifice chiar configurațiile majorităților. Așa a făcut și Traian Băsescu când a câștigat, așa a făcut și domnul Iohannis când a obținut până la urmă <<guvernul meu>> deși avea chipurile o majoritate care nu era a lui.

Prin urmare, având în vedere anul electoral foarte important care urmează, mă aștept ca din motive de imagine, în baza a ceea ce s-a întâmplat până acum în România, să se mai umble pe ici pe colo în zonele guvernamentale pentru a aduce niște oameni care să nu aibă un bagaj criticabil în spate și pentru a intra în alegeri cu o cămașă, ca să zic așa, mai albă și mai puțin pătată la guler. Dar asta e o analiză strict sociologică și bazată pe statisticile ultimilor ani, nu e neapărat o analiză bazată pe informații din interior, în sensul că se va schimba X sau Y și așa mai departe. De regulă așa se procedează, le-a intrat în sânge chestia asta”, a declarat Răzvan Dumitrescu pentru PSnews.

”Opoziția a făcut cel mai mare deserviciu țării”

Dacă în materie de remaniere operează cu posibilități, Dumitrescu se declară în schimb convins de faptul că Opoziția e și ea de vină pentru numirea în Guvern a unor oameni slab pregătiți. Și asta pentru că l-a atacat din toate părțile doar pe Dragnea, acesta s-a apărat construindu-și în jur un zid de oameni fideli iar fidelitatea nu merge întotdeauna mână-n mână cu competența.

Opinia mea este că toate cele trei guverne PSD , acesta este al treilea, au suferit din start din cauza unei premiere politice absurde în România, și anume președintele partidului nu a putut să fie și prim-ministru. Din motive de Justiție. Din această cauză s-au încercat tot soiul de formule în așa fel încât președintele partidului să și poată supraveghea îndeplinirea programului de guvernare și a obiectivelor PSD nefiind prim-ministru. Și atunci s-au întâmplat toate episoadele: cu Grindeanu, cu Tudose, ajungând până la doamna Dăncilă. Toate minunile care se întâmplă la nivel guvernamental își au cauza în această chestiune inedită în politica românească. Domnul Dragnea a încercat să compenseze chestiunea asta încercând să inventeze un mecanism prin care dânsul practic să controleze cumva ceea ce ar fi făcut în mod obișnuit și absolut legal și normal orice președinte de partid dacă ajungea prim-ministru. Mai e un factor de care trebuie să ținem cont pentru că e cumva unic: președintele PSD este ținta tuturor atacurilor posibile în momentul ăsta. Meritate sau nemeritate. În situația în care ai un război permanent în care ești țintă orice a-i face, ce faci, ca om politic? Te înconjuri în primul rând pe criterii de competență sau te înconjuri după criterii de fidelitate? Automat, te înconjuri în primul rând de oameni care îți sunt fideli pentru că ai de dus un război pe toate fronturile. Și când te înconjuri de oamenii cei mai fideli, nu înseamnă că te-ai înconjurat și de cei mai competenți în același timp. Ceea ce înseamnă că Opoziția a făcut un mare <<serviciu>> României concentrând toate tirurile pe Dragnea. L-a dus pe acest om în situația ca, din instinct de conservare absolut firesc și valabil pentru toți oamenii, să se înconjoare în primul rând cu oameni pe criterii de fidelitate. Dacă din cauza asta a scăzut competența la nivelul general al Guvernului, atunci trebuie mulțumit și Opoziției și celor care au inventat mecanismul ăsta. Cei mai fideli nu sunt și cei mai competenți și uite așa, prin imaginarea acestei strategii <<hai să-l dăm jos pe Dragnea cu orice preț și să-l atacăm doar pe el, inamicul public nr 1>>, Opoziția din România a făcut cel mai mare deserviciu țării”, și-a detaliat Răzvan Dumitrescu teoria.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *