Skip to content
Politică

Răzvan Dumitrescu ridică mari semne de întrebare în cazul Shhaideh-Plumb: Ceva nu e în regulă! EXCLUSIV

Pagina de media

Biroul Permanent Național al PSD a decis, luni după-amiază, susținerea totală pentru miniștrii Rovana Plumb și Sevin Shhaideh, acuzate de corupție într-un dosar deschis de DNA pe o afacere ale cărei fire duc către controversata firmă TelDrum, în spatele cărei se presupune a fi președintele PSD, Liviu Dragnea.

Citiți și UPDATE/ PSD, sprijin total pentru Shhaideh și Rovana Plumb

În acest context, jurnalistul Răzvan Dumitrescu, luni, într-o declarație pentru PSNEWS.RO, a declarat că este o decizie corectă din punct de vedere politic.

”Este o decizie corectă din punct de vedere politic, pentru că dacă făceau altfel, urmau probabil alți miniștri și pierdeau tot Guvernul, pe principiul că fiecare poate să aibă la un moment dat un dosar penal și în felul acesta pleacă toți și poate câștigă alții fără vot. În felul acesta, până nu există o hotărâre definitivă, să demisionezi s-ar putea să constați că ai demisionat degeaba. Într-un stat normal, demisionezi în momentul în care ai fost condamnat. Nu în măsura în care ai fost acuzat. Altminteri, orice om poate să îl acuze pe alt om.  Mi se pare o tâmpenie sinistră, de care unii au profitat inclusiv politic. Prin urmare, din punctul meu de vedere ei nu au făcut decât ceea ce era corect”, a declarat acesta.

Mai mult, jurnalistul a precizat, pentru PSNEWS.RO, că în spatele mecanismelor de atac există și interese politice, de preluare a puterii.

”De aceea, există și niște prevederi constituționale care asigură cumva o oarecare imunitate miniștrilor, pentru ca nu la prima reclamație să zboare din funcție. În România în care, din punctul meu de vedere numai stat normal nu e, s-a abuzat de asemenea mecanisme ca cercetarea penală, și sigur că în spatele acestor mecanisme există și interese politice. Probabil de preluare a puterii în ciuda votului popular. Sunt unii frustrați că tot timpul pierd alegerile parlamentare. Din punctul meu de vedere, într-o țară corectă și normală, lucrurile se întâmplă în felul următor: Ai fost condamnat, ai plecat, nu așa, la prima acuzație gata pa. În plus, PSD-ul nu a făcut niciodată ca alte partide, să își asume că la prima acuzație miniștri pleacă, cum a făcut PNL-ul și se vede unde a ajuns când a făcut chestia asta. PSD a spus de la început că omul este realmente nevinovat până la condamnare, conform Constituției. La noi, Constituția a devenit un fel de cărticică pe cale de dispariție”, a susținut jurnalistul.

Totodată, Răzvan Dumitrescu ridică semne de întrebare cu privire la dosarul deschis de DNA și susține că toate cele 6 persoane implicate ar trebui să fie luate la întrebări, și nu numai cei doi miniștrii care sunt la putere.

”Atenție, sunt 6 oameni care au semnat acea hotărâre: Ponta, Cazanciuc, Rovana Plumb, Sevil Shhaideh și au fost până la 6 încă alți miniștri. De ce doar miniștrii din actualul Guvern sunt vizați? Celelalte nu prezintă interes? Că și ele au semnat. A, nu prezintă interes pentru că nu sunt la putere. Toți 6 ar trebuie să aibă aceeași problemă. Ceva nu e în regulă. Ne cam jucăm mult și cu Constituția și cu principiile în țara asta și nu o să fie bine deloc”, a conchis acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *