Skip to content
Politică

Răzvan Ionescu, noul prim-adjunct al SRI

psnews.ro

Redacția PSnews.ro vă prezintă în cele ce urmează cine este noul prim-adjunct al Serviciului Român de Informații (SRI).

Este vorba despre Răzvan Ionescu, un general de brigadă în vârstă de 45 de ani, potrivit unui comunicat trimis joi PSnews.ro.

Mișcarea directorului SRI și a președintelui Klaus Iohannis reprezintă o deschidere a serviciului, în sensul că, spre deosebire de fostul prim-adjunct Florian Coldea, Răzvan Ionescu nu are studii superioare militare, ci unele civile (acesta fiind fizician).

Mutarea de a aduce un om care s-a ocupat de securitatea frontierelor și care a făcut față amenințărilor migrației și ale terorismului arată focusul pe care SRI îl pune acum asupra principalelor probleme cu care se confruntă Europa.

Redăm mai jos comunicatul de presă care anunță numirea lui Răzvan Ionescu:

„La data de 23 martie 2017, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat decretul de numire în funcția de prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informații pentru domnul general de brigadă Răzvan Ionescu. Acesta își va prelua atribuțiile începând cu data de 27 martie 2017.

Domnul general de brigadă Răzvan Ionescu are 45 de ani și o experiență de două decenii în munca operativă a Serviciului. De profesie este fizician, absolvent al Facultății de Fizică din cadrul Universității București. A urmat cursurile postuniversitare cu specializarea Geopolitică și Geostrategie din cadrul Academiei de Studii Economice, a absolvit masterul NATO Senior Executive din cadrul SNSPA, a absolvit cursurile seminarului Combaterea Armelor de Distrugere în masă și Terorismului din cadrul Centrului European pentru Studii de Securitate George C. Marshall, Germania.

De-a lungul carierei în SRI, domnul general de brigadă Răzvan Ionescu a ocupat mai multe funcții, atât în cadrul unităților centrale, cât și teritoriale, unde a avut succese operaționale de anvergură, în parteneriat cu servicii de intelligence din spațiul euroatlantic, pe problematici privind criminalitatea organizată transfrontalieră, respectarea regimurilor internaționale privind proliferarea sistemelor de armament, fluxuri financiare internaționale, migrație, trafic internațional de droguri.

A fost încadrat în SRI cu gradul de căpitan și a absolvit ca șef de promoție cursurile de inițiere. A fost avansat la gradul de general de brigadă în primăvara anului 2016 și anterior numirii în funcția de prim-adjunct al Directorului SRI, a condus o unitate centrală cu activitate în combaterea amenințărilor transfrontaliere. În activitatea sa a colaborat excelent cu partenerii interni și cei externi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *