Skip to content
Politică

Răzvan Nicolescu rupe tăcerea. Ce spune despre preluarea conducerii ANRE

Inquam Photos / Octav Ganea

Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei în Guvernul Ponta, al cărui nume a fost vehiculat pentru şefia ANRE, a declarat că nu este interesat de această funcţie.

„Nu mă interesează această poziţie, am spus deja, am o poziţie în UE, îmi fac treaba cu seriozitate. Nu ar trebui ca funcţia asta să aibă sprijin politic, ar trebui să fie pe criterii de competenţă, mi-aş dori oameni tineri acolo, numiţi pe criterii de competenţă şi performanţă”, a spus Nicolescu la Digi24.

Actualul preşedinte al instituţiei, Dumitru Chiriţă, ajunge la final de mandat în luna octombrie şi nu mai este susţinut de liderul PSD Marcel Ciolacu.

În prezent, Răzvan Nicolescu este membru al Consiliului de Conducere al Institutului European de Inovare şi Tehnologie (EIT).

În timpul guvernării Ponta, a fost pentru scurtă vreme ministru al Energiei. Între 2014 şi 2016, a ocupat funcţia de preşedinte al Agenţiei Europene de Reglementare în Energie (ACER). În perioada 2006 – 2008 a fost reprezentantul României la Uniunea Europeană pe probleme de energie.

Dumitru Chiriţă a fost numit la şefia ANRE în 2017, fiind susţinut la acea vreme de Liviu Dragnea şi Iulian Iancu. La începutul carierei, Chiriţă a fost electrician, apoi sindicalist, iar din 2000 până în 2017 a fost parlamentar PSD. Ca preşedinte al ANRE a avut un salariu de 12.000 de euro lunar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *