Skip to content
Politică

Răzvan Pop, candidatul PNL la Primăria Sibiului, pe urmele lui Iohannis: „Sper să se repete istoria” EXCLUSIV INTERVIU

Candidatul Partidului Naţional Liberal (PNL) la Primăria Sibiului, Răzvan Pop, a acordat un interviu redacției PSnews.ro.

Acesta a vorbit despre moştenirea lăsată de fostul primar Klaus Iohannis şi strategiile de campanie – întâlniri cu oameni la faţa locului, cât şi activităţi în on-line: „Sper să se repete istoria mobilizării electoratului pe Facebook, dar nu mă bazez numai pe asta”, ne-a declarat Răzvan Pop.

" "

Totodată, liberalul a discutat despre proiectele pe care le propune electoratului, precizând că susţine ideea unui „Sibiu metropolitan” şi reinventarea” municipiului din punct de vedere cultural.

 


Reporter PSnews.ro: Sunteţi candidatul PNL la Primăria Sibiului, practic aveţi posibilitatea să deveniţi primul primar titular de după Klaus Iohannis. Cum vă veţi poziţiona faţă de Klaus Iohannis, cel care a condus municipiul timp de 14 ani? Moştenirea lăsată de Klaus Iohannis poate reprezenta un avantaj sau un dezavantaj pentru dumneavoastră?

Răzvan Pop: Klaus Iohannis este cel mai bun primar pe care l-a avut Sibiul. Orașul pe care eu îmi doresc să îl cuceresc a înflorit din toate punctele de vedere în cele patru mandate ale domnului Iohannis. Desigur, este o misiune grea să îi iei locul omului care a dus Sibiul în Europa, dar este, de asemenea, și o obligație să menții ștacheta la acel nivel. Moștenirea lăsată de actualul președinte al României este un avantaj pentru mine, Răzvan Pop, în primul rând pentru că am o bază pe care pot construi. Practic, proiectul meu vizează DEZVOLTAREA Sibiului pe niște piloni solizi, construiți de un om cu viziune.

Reporter PSnews.ro: Cum apreciaţi mandatul prezidenţial de până acum al lui Klaus Iohannis?

Răzvan Pop: L-am votat și l-am susținut pe domnul Iohannis din primul moment în care a pornit în această cursă prezidențială. Domnia sa a venit pe un val popular, sătul de promisiunile deșarte din cealaltă tabără. Domnul Klaus Iohannis respectă ce a promis în campania electorală. Dânsul tace și face, așa cum se spune la noi în Ardeal. Sunt mulțumit și mândru că președintele României se numește Klaus Iohannis.

Reporter PSnews.ro: Ce proiecte propuneţi electoratului?

Răzvan Pop: Cunosc problemele orașului în cele mai mici detalii, îi știu punctele tari, dar mai ales punctele slabe. Îmi doresc să contribui semnificativ la continuarea dezvoltării proiectelor de infrastructură, dar mai ales să inițiez altele noi. Experiența dobândită în cei 12 ani de activitate în instituțiile publice locale și naționale, dar și în mediul nonguvernamental, m-au ajutat să pun la punct o strategie care să pună administraţia în slujba cetăţenilor. Strategia mea cuprinde trei proiecte mari înglobate într-o temă generală, aceea a Sibiului metropolitan. Vreau un Sibiu al tinerilor prin extinderea infrastructurii sportului de masă, un Sibiu verde prin lărgirea spațiilor verzi și transformarea albiei Cibinului într-un ”drum” verde al orașului și vreau să readuc strălucirea centrului istoric prin reabilitarea fațadelor monumentelor istorice deteriorate. Sunt doar câteva idei ale strategiei mele de candidat.

Reporter PSnews.ro: Sunteţi destul de prezent în mediul on-line. Mă refer şi la activitatea dumneavoastră de blogger. Credeţi că se va repeta istoria din anul 2014, când Iohannis a câştigat alegerile, în principal, datorită mobilizării de pe Facebook?

Răzvan Pop: Într-adevăr, sunt destul de prezent în on-line, dar aceasta nu este o noutate. Eu că așa am fost și înainte de a fi nominalizat candidat din partea PNL la primăria Municipiului Sibiu. Sunt un tânăr de 34 de ani și la fel ca toți ceilalți tineri sunt un om comunicativ. Într-adevăr, social media îți facilitează într-un fel comunicarea cu oamenii care te urmăresc, dar să știți că nu mă bazez numai pe asta. Eu cunosc Sibiul foarte bine, acest oraș este marea mea dragoste. Îmi place mult să mă întâlnesc cu oamenii locului, să aflu direct de la ei care sunt problemele și ce așteaptă de la mine. Faptul că devin din ce în ce mai cunoscut în oraș nu se datorează numai paginilor mele de Facebook sau de Instagram. Vreau să vă spun că de mulți ani fac tururi istorice ale Sibiului, atât cu turiștii, cât și cu cetățenii orașului. Ca să răspund la întrebarea Dvs.: sper să se repete istoria mobilizării electoratului pe Facebook, dar nu mă bazez numai pe asta.

Reporter PSnews.ro: Ce vă recomandă faţă de principalii contracandidaţi ai dumneavoastră (Ovidiu Sitterli, din partea PSD și Astrid Fodor, candidatul FDGR)? Consideraţi că Astrid Fodor are mai multe şanse, având deja experienţa interimatului?

Răzvan Pop: Niciodată nu mi-a făcut plăcere să mă compar cu altcineva. Eu sunt Răzvan Pop, liberal de când am avut ocazia să aleg o opțiune politică, sunt un om al locului, vreau binele orașului meu și al sibienilor mei și sunt sincer când vă spun că nu am altă prioritate în afara Sibiului. Am șansa mea și voi lupta pentru ea.

Reporter PSnews.ro: Cu ce partide aţi negociat să colaboraţi înainte sau după alegeri?

Răzvan Pop: Ce pot să vă spun și să promit în fața oricui este că am fost liberal și voi rămâne liberal indiferent de contextul politic viitor. Sunt un om de cuvânt. Este prea devreme să discutăm de alianţe post-electorale.

Reporter PSnews.ro: Care este relaţia cu Forumul Democrat al Germanilor România? Consideraţi că aveţi sprijinul comunităţii germane din Sibiu?

Răzvan Pop: La Sibiu, întotdeauna relația cu FDGR a fost una corectă. De exemplu, unul dintre viceprimarii Sibiului este liberal. Așa a fost și pe timpul domnului Iohannis, așa este și în interimatul doamnei Fodor. La Consiliul Județean este aceeași poveste. Am lucrat împreună pentru binele Sibiului și al cetățenilor. Ne-am susținut reciproc proiectele importante și nu văd de ce această poveste nu ar continua. Relația cu comunitatea germană este un foarte bună și sunt convins că dacă voi ajunge primar al Sibiului voi avea și sprijinul acesteia.

Reporter PSnews.ro: În 2007, Sibiul a fost capitală culturală europeană. Ce veţi face în spiritul acestei tradiţii, în condiţiile în care dumneavoastră aţi fost director al Direcţiei de Cultură Sibiu şi, printre altele, aţi derulat, multă vreme, campania “10 Mari Sibieni”? Veţi continua demersurile?

Răzvan Pop: Este esențial să nu uităm că Sibiul a avut șansa să devină un primul oraș european din România. Nivelul actului cultural este unul ridicat la noi – vă pot aminti numai Festivalul Internațional de Teatru, care a devenit, între timp al treilea mare festival de artele spectacolului ca importanță din lume. Infrastructura culturală de la Sibiu trebuie dezvoltată și susținută de administrația locală, mai ales că beneficiem de 100 de hectare de spațiu istoric. Sibiul istoric este o scenă, este cartea noastră de vizită pentru turiștii care vin la noi să vadă evenimente culturale de excepție. Sigur că voi încerca să dezvolt proiectele pe care le-am derulat de-a lungul timpului, dar voi avea grijă ca Sibiul să se reinventeze din punct de vedere cultural. Am în plan educarea tinerilor de la cele mai mici vârste în spirit cultural, prin extinderea Teatrului GONG. Vrem să aducem istoria în secolul XXI prin introducerea rețelelor wireless în toate spațiile publice ale orașului. Iar acestea sunt numai câteva idei din strategia mea de dezvoltare a Sibiului din punct de vedere cultural.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *