Skip to content
Video

Reabilitarea – cea mai spinoasă problemă. Tudorache, speranțe pentru parcări și Polivalentă EXCLUSIV

psnews.ro

Seria interviurilor PSnews.ro cu primarii din București a continuat marți, avându-l invitat pe edilul PSD al Sectorului 1, Daniel Tudorache.

Primul subiect discutat cu șeful municipalității sectoriale s-a referit la reabilitarea blocurilor – poate cea mai des întâlnită temă de campanie electorală bucureșteană. Concret: primarul Tudorache a ținut să precizeze că 860 de blocuri au fost reabilitate până în momentul de față, iar „oamenii sunt mulțumiți de ele” (PSD-istul nu a precizat câte au fost finalizate în mandatul înaintașului PNL-ist Andrei Chiliman), dar că 120 dintre acestea au avut unele probleme – remediate totuși pe baza garanției.

Și mai precis, Dan Tudorache a arătat că 180 de blocuri așteaptă reabilitarea, edilul estimând că ele vor fi terminate în 2018.

„Procedura a început în noiembrie 2016. Sper ca într-o lună să avem un câștigător și să ne apucăm de treabă undeva în martie, dacă ne permite timpul. (…) Asta ar însemna că noi am fi singura administrație care am termina de reabilitat toate blocurile. (…) În Sectorul 1, 50% din populație locuiește la case și 50% la bloc”, a menționat Tudorache.

Al doilea subiect discutat cu primarul social-democrat s-a referit la parcările din sector. La rândul lui, edilul a declarat că parcările subterane sunt construite de către Primăria Generală, municipalitatea din Sectorul 1 urmând să le realizeze pe cele supraterane.

„Deja am început procedura de achiziție a unor constructori, avem câteva terenuri, dar parcările subterane pot fi făcute de Primăria Capitalei. (…) (Le facem – n.r.) între blocuri – în zonele unde ne putem permite să le construim. Primăriile de sector nu au teren. Au în administrare terenuri, dar toate sunt ale Primăriei Capitalei. Sunt anumite terenuri care au fost retrocedate și automat, în loc să le dau posibilitatea să construiască ceva acolo, am preferat să le achiziționăm și să putem construi parcări. (…) Anul viitor vor începe. Sper ca în 2019 să le terminăm. După cunoștințele mele, anul viitor va începe și doamna Firea de construit parcări în Sectorul 1 și în celelalte”, a punctat Dan Tudorache.

Primarul a părut cel mai optimist când a vorbit despre Sala Polivalentă ce va fi construită în Sectorul 1, scoțând în evidență atât investiția efectivă a municipalității (de 30 de milioane de euro), cât și pe cea mult mai mare pe care imobilul, odată finalizat, o va atrage în zonă din partea mediului privat.

„Avem un parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a României. Ei ne pun la dispoziție sala Romexpo și noi o vom utila. Investiția va fi în jur de 30 de milioane de euro. Aia va fi principala noastră opțiune pentru o sală. (…) Anul viitor vom începe. Nu pot să spun o lună. Acolo va fi o investiție privată în zona Romexpo. Vor fi investiții de 1 miliard și jumătate în acea zonă”, a spus Daniel Tudorache.

Secvența este disponibilă mai jos de la începutul filmării până la momentul 4:52.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *