Skip to content
" "
Politică

Reabilitarea Şoselei de Centură stârnește un scandal de proporții: Firea cere demisia reprezentanților CNAIR

" "

Primarul Gabriela Firea a spus, în contextul scandalului privind reabilitarea Şoselei de Centură, că CNAIR dă dovadă de lipsă de profesionalism, acesta fiind motivul pentru care solicită preluarea centurii. Firea mai spune că sunt două variante pentru conducerea CNAIR, demiterea sau demisia.

„Reabilitarea Şoselei de Centură este un proiect de importantă majoră pentru Capitală, iar orice abordare neprofesionistă faţă de un proiect de asemenea anvergură denotă dezinteres faţă de bucureşteni şi faţă de cei care tranzitează oraşul. Nu putem asista pasivi la modul în care CNAIR temporizează acest proiect, din lipsa de profesionalism şi/sau din cauza unor interese politice şi economice nelegitime, acesta fiind motivul pentru care solicităm insistent şi, se pare, foarte deranjant, să preluăm acest obiectiv de investiţii. Întrucât am epuizat toate variantele constructive (…) cred că se impune o schimbare majoră la nivelul conducerii CNAIR, iar pentru asta sunt doar două variante: demisia sau demiterea. Voi supune acest subiect spre dezbatere în forurile statutare ale partidului”, a spus Gabriela Firea, printr-un comunicat de presă.

Potrivit comunicatului menţionat, premierul Viorica Dăncilă ar fi fost dezinformată de către conducerea CNAIR cu privire la stadiul real al dosarului prin care solicită finanţarea din bani europeni.

„Nu este prima dată când CNAIR dezinformează nu doar înalţi oficiali, ci şi populaţia, după ce a susţinut, acum câteva luni, că nu poate transferă Primăriei Municipiului Bucureşti acest obiectiv, întrucât anumite secţiuni beneficiază de finanţare europeană. Primarul General a clarificat, la acel moment, că, de fapt, finanţarea este alocată pentru obiectivul de investiţii, nu pentru instituţia care îl derulează. Concret, informaţia publicată astăzi (sâmbătă, n.r.), conform căreia dosarul pentru finanţarea lucrărilor la Centură Capitalei se află în analiză JASPERS, NU înseamnă că cererea de finanţare este finalizată şi nici că este depusă la Comisia Europeană”, mai spune comunicatul transmis de municipalitate.

Precizările vin după ce reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au negat afirmaţiile pe care primarul Capitalei, Gabriela Firea, le-a făcut, vineri, în privinţa finanţării pentru Centura Bucureşti.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *