Skip to content
Politică

Reacţia ACL la explicaţia lui Victor Ciorbea

Alianţa Creştin Liberală a reacţionat la explicaţiile Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, care a declarat că nu poate ataca la Curtea Constituţională ordonanţa de urgenţă care permite aleşilor locali să schimbe formaţiunea din care fac parte fără a îşi pierde mandatul.

Ciorbea a explicat că nu doreşte să fie „arbitru  între autoritățile publice și nici să se substituie vreunei autorități”.

CITEȘTE ȘI: Avocatul Poporului explică de ce NU atacă la CCR ordonanța lui Dragnea

„Alianța Creștin-Liberală constată că Avocatului Poporului, domnului Victor Ciorbea, i-a trebuit mai bine de o lună jumătate să se trezească din amorțire și să dea un răspuns la numeroasele solicitări de sesizare a Curții Constituționale cu privire la Ordonanța de Urgență 55/ 2014 privind migrația aleșilor locali. Reamintim că ordonanța Guvernului Ponta a fost emisă în data de 26 august.

Astăzi, 18 octombrie, Avocatul Poporului sfidează întreaga societate românească, nemulțumită de ordonanța lui Victor Ponta, transmițând un comunicat de presă prin care își declină competența.
Răspunsul lui Victor Ciorbea nu e sfidător doar la adresa Parlamentului României, ci mai ales la adresa fiecărui cetățean care îl plătește să stea în funcție și care teoretic ar trebui să aibă garanția că există o instituție, singura de altfel, care poate să atace ordonanțele de urgență abuzive ale Guvernului.

Dacă domnul Ciorbea ne dă răspunsul absolut năucitor potrivit căruia instituția pe care o conduce nu poate ataca actele emise de Executiv și că Parlamentul ar trebui să se ocupe cu acest lucru, ne întrebăm atunci pentru ce mai este plătit Avocatul Poporului dacă refuză să-și exercite atribuțiile?

Cu regret spun că mi-e rușine că domnul Ciorbea a ajuns să nu mai respecte demnitatea în care a fost numit de Parlament, ce-i drept însă, la propunerea PSD.

Alianța Creștin-Liberală a condamnat OUG 55 încă de la emiterea ei și a făcut toate demersurile legal posibile pe care le-a avut la dispoziție pentru a împiedica punerea în aplicare a acestui act normativ abuziv.

În loc să vegheze la respectarea corectitudinii ordonanțelor emise de Cabinetul Ponta, Victor Ciorbea a blocat deliberat, la presiunea PSD, atacul nostru la Curtea Constituțională. Avocatul Poporului ar fi putut da posibilitatea Curții să se pronunțe pe un act profund nedemocratic însă, Victor Ciorbea nu are interesul să apere cetățeanul de abuzurile actualei puteri, ci are interesul să apere abuzul guvernării Ponta asupra românilor.

Teama cea mai mare a lui Victor Ponta este nu doar că va pierde alegerile din noiembrie, dar că va pierde și președinția partidului și guvernarea, motiv pentru care este dispus să facă absolut orice, inclusiv să aducă România într-un deficit de democrație. După emiterea OUG 55, situația este extrem de gravă, PSD a luat primari și aleși locali de la alte partide, prin șantaj, amenințare, mituire cu fonduri publice și și-a bătut joc de voința comunității locale de la momentul votului.

În plus, fidel practicii sale, Victor Ponta a mințit când a spus că va discuta de urgență ordonanța privind migrația aleșilor locali în Parlament. După ce a fost respins de Camera Deputaților, actul normativ a fost ascuns de pesediști la Senat, întrucât așa știe Victor Ponta că trebuie apărat statul de drept.

Ce ciudată răzgândire a lui Victor Ponta, dacă ne amintim că în 2010, din opoziție, acesta declara că „migrația politică ar trebui interzisă prin Constituție, iar cel care părăseşte partidul trebuie să fie considerat demis de drept”.

Concluzia mea e una singură: Victor Ponta a apelat la pârghii nedemocratice pentru a câștiga alegerile, dar va constata cât de curând că sfidarea la adresa românilor i se va întoarce odată cu votul de la prezidențiale.

Alianța Creștin-Liberală va merge mai departe cu acțiunile în contencios administrativ întrucât nu poate asista la încălcarea regulilor democratice ale acestei țări, după bunul plac al lui Victor Ponta și PSD.

Totodată, așteptăm și soluția Justiției la plângerea penală făcută de președintele PNL, Klaus Iohannis pe numele vicepremierului Liviu Dragnea, pentru inițierea OUG 55/2014 privind migrația aleșilor locali, Parchetul începând urmărirea penală „in rem”, pentru abuz în serviciu”.

4 comentarii la “Reacţia ACL la explicaţia lui Victor Ciorbea

 1. Politrucii astia nu au coerenta in gandire nici de ici pana colea. Deci zic ei ca Ponta a spus ca „migrația politică ar trebui interzisă prin Constituție,..”. Pai asta dovedeste tocmai ca migratia politica inca nu este interzisa de Constitutie. Si doar simplul fapt ca nu a fost atacata, la acea vreme, legea care interzice migratia alesilor locali la C.C.R. o face inca valabila. Deci ce se intampla daca ataca Ciorbea ordonanta ? In mod normal, nimic ! Ei au doar regretul ca basistii lor de la CCR, inghesuiti cu mari eforturi pe acolo, nu au mai avut sansa sa-si arate recunostinta fata de Basel si sa-si bata joc de noi toti cu deciziile lor imbecile. Acum mai trag nadejde doar in basistii din justitie. Apoi, nu in ultimul rand, cum au „transferat” ei primarul de la Deva ? Nu cu ordonanta 55 ? Adica doar pentru ala a fost constitutionala, pentru altii nu ! Iar pastrarea lui Boc, sustinatorul inrait si pe fata al lui Udrea si Basescu, in PNL-ul asta aparut de trei zile, e tot o dovada de coerenta, nu ? Vai mama lor de ipocriti sinistri !!!

 2. Asta stie cumva cine ii da salariul ?
  Pe el cine il verifica la legalitate cine il poate condamna sau schimba cum s-a intimplat cu Iancu,
  Ura lui ca a fost schimbat de Basescu de la sefia guvrnului il macina si nu mai vede ce se intimpla in lume.
  Ce parere are despre hotiile devoalate in ultimul timp
  Ciorbea eu am facut sesizare la tine si nici acum nu ai raspuns, citi ca mine au mai facut ?

 3. de cind ACL-ul vorbeste in numele „intregii populatii nemultumite”????eu sunt fff multumit ! pe mine m-a intrebat cineva de ce s-a desfiintat USL-ul pe care l-am votat???? un pic de masura si bun simt nu ar strica bai Johnny- 6 case !!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *