Skip to content
Politică

Reacția Administrației Penitenciarelor în cazul Vișinescu: torționarul a căzut pe holul închisorii

" "

Administraţia Naţională a Penitenciarelor precizează că torţionarul Alexandru Vişinescu, care a ajuns sâmbătă la spital cu fracturi costale şi ruptură de pslină, s-a rănit în urma unei căderi involuntare, rezultat al unui episod lipotimic.

”În scopul informării corecte a opiniei publice, cu privire la situaţia înregistrată la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava, sâmbătă, 06.10 a.c., în sensul solicitării sprijinului serviciului unic de urgenţă 112 şi a transportării unei persoane private de libertate, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate, la un spital din reţeaua sanitară publică, vă comunicăm: Urmare a verificărilor interne demarate la nivelul unităţii penitenciare sus-menţionate, s-a stabilit faptul că evenimentul supus atenţiei publice s-a produs în urma unei căderi involuntare, rezultat al unui episod lipotimic, în contextul vârstei înaintate şi a istoricului afecţiunilor cronice ale persoanei private de libertate, infirmându-se suspiciunile unei eventuale agresiuni”, precizează Administraţia Naţională a Penitenciarelor într-un comunicatm citat de news.ro. 

" "
" "

Torţionarul Alexandru Vişinescu a fost internat de urgenţă la spital şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale pentru fracturi costale şi ruptură de splină.

Vişinescu, în vârstă de 93 de ani, a fost internat sâmbătă la Spitalul „Bagdasar Arseni” din Capitală şi a fost operat, a anunţat Digi24.

Alexandru Vişinescu se află în închisoare unde execută o pedeapsă de 20 de ani pentru crime împotriva umanităţii. Vişinescu a cerut să fie pus în libertate invocând situaţia sa medicală, însă solicitarea i-a fost respinsă de instanţă.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *