Skip to content
Societate

Reacția Ambasadei Suediei după uciderea ursului Arthur

Ambasada Suediei în România a reacționat joi, după scandalul izbucnit în urma împușcării lui Arthur, cel mai mare urs brun din România, de către un prinț austriac, Emanuel von und zu Liechtenstein.

Mesajul postat pe Facebook de Ambasada Suediei conține traducerea cuvântului Björn [ˈbjœːɳ], care înseamnă urs în mai multe limbi – suedeză, islandeză, olandeză și germană, scrie b1.ro.

Arthur avea 17 ani și a fost cel mai mare urs observat în România și probabil cel mai mare care trăia în Uniunea Europeană, spune Gabriel Păun, președintele Agent Green.

Ursul Arthur a fost ucis de prinț la Ojdula, Covasna, într-o arie naturală protejată. Emanuel de Liechtenstein ar fi plătit 7.000 de euro pentru derogarea de la Ministerul Mediului. Bărbatul ar fi trebuit să vâneze o ursoaică cu pui, care obișnuia să dea târcoale la gospondăriile din zonă. Potrivit Gărzii de Mediu, prințul s-ar putea alege cu dosar penal.

Reacția ministrului Mediului

Tanczos Barna, ministrul Mediului, a oferit prima reacție după ce Arthur, cel mai mare urs din România, a fost ucis ilegal de către prințul austriac Emanuel de Liechtenstein.

Am demarat un control, nu știm încă, nu avem rezultatul controlului. Un lucru este cert, acolo sunt mai mulți urși problemă. Documentațiile nu au fost complete, motiv pentru care doar o solicitare din trei a fost aprobată. Din materialele apărute, am văzut că anumite exemplare creează încă probleme (…)

Este extrem de complicat să stabilești dacă într-un fond de vânătoare doar un urs, și doar acela, s-a văzut că a intrat și a intrat și a doua oară și este cel care a fost extras. Identificare și extragerea se face de asociația de vânătoare și este responsabilitatea lor să extragă exemplarele problemă.

Acolo unde sunt mai multe cereri, mai multe exemplare. Pot începe discuțiile dacă este acela care este aprobat sau dacă este acela pentru care s-a depus prima, a doua, sau a cincea solicitare„, a declarat Tanczos Barna, la Digi 24.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *