Skip to content
Politică

Reacția ANPC după incendiul din Colectiv: Noi nu am verificat nimic

ANPC reacționează după incendiul petrecut vineri noapte în clubul Colectiv din Capitală.

În acest context, Marius Dunca, preşedintele ANPC, a explicat că, în ciuda existenţei unei sesizări cu privire la clubul Colectiv din Capitală, echipa Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor nu a putut face verificări.

„Noi nu am verficat nimic, pentru că nu am putut face un cotrolul. A fost o sesizare de la o doamnă, care a sesizat o neconcordanţă între preţuri. S-a deplasat o echipă la faţa locului, dar acolo nu am găsit niciun reprezentant legal”, a declarat Dunca.

„Cu siguranţă (echipa, n. red) a intrat în club. Am găsit o persoană şi am lăsat o invitaţie, pentru că nu era acolo niciun reprezentant legal. Noi nu putem face un control daca nu ne înscriem în registrul unic de control”, a adăugat el, precizând că reprezentanţii ANPC au lăsat, totuşi, „o invitaţie” prin care solicita prezentarea de către administratorul localului a mai multor acte.

„Vineri, în ziua în care s-a produs incendiul, reprezentantul legal trebuia să vină la ANPC şi nu a venit, nu s-a prezentat cu aceste documente”, a arătat el.

Totuşi, preşedintele ANPC a subliniat că echipele Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor nu pot face decât „verficarea legalităţii de funcţionare”: „Noi cerem certificat constatator prin care ne spune codul CAEN şi în ce domeniu are autorizaţie de funcţionare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *