Skip to content
Politică

Reacţia comisarului pe Justiţie când a aflat că are dosar penal în România: Eram atât de fericită să vin aici și deodată am aflat despre asta…

cronicaeuropeana.ro

Comisarul european pe Justiție, Vera Jourova, a vorbit despre prima ei reacție când a aflat că are dosar penal în România.

“Am fost şocată, a fost o surpriză foarte neplăcută. Am venit tot timpul în România ca să ajut, să coopeerez. Iubesc ţara asta, oamenii de aici. Eram atât de fericită să vin aici atât de des în trecut. Vedeam progresele, nu doar drumurile şi clădirile, dar şi atmosfera, oamenii. Şi deodată am aflat despre asta. Mi-am spus ”rămâi calmă, e o greşeală””, a declarat Vera Jourova, pentru PRO TV.

 Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, comisarul european pe Justiție, Vera Jourova, Procurorul General al României, Augustin Lazăr, și șefa reprezentanței Comisiei Europene în România, Angela Cristea, au fost vizați într-un dosar penal deschis de Secția specială pentru investigarea infracțiunilor din Justiției. Dosarul a fost deschis după o plângere depusă de Lumea Justiției, publicație online apropiată de PSD. Luju.ro a formulat plângerea susținând că Raportul MCV din 13 noiembrie 2018 a fost ”falsificat grosolan”. Acuzațiile: grup infracțional organizat, abuz în serviciu, fals intelectual, comunicare de informații false.Pe 27 martie, dosarul “Timmermans” a fost clasat, scrie b1.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *