Skip to content
Politică

Reacția dură a unui europarlamentar, după votul dat de greci la referendum: „UE are acum o problemă majoră!”

După ce potrivit unor sondaje realizate la ieşirea de la urne, grecii au votat ”NU” planului creditorilor Atenei în cadrul referendumului iniţiat de guvernul lui Alexis Tsipras, europarlamentarul Cristian Preda a reacționat tranșant.

Citește și: UPDATE Exit-poll, ora 19:00: ce au votat grecii/ Tensiune în Grecia

Astfel, europarlamentarul Cristian Preda a transmis, prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina de socializare,  că Uniunea Europeană „are o problemă majoră” în urma votului dat duminică de greci la referendum.24-ore

„Comunistul Țipras a obținut un sprijin popular masiv, Uniunea are o problemă politică majoră”, a scris Cristian Preda pe pagina sa de Facebook.

Peste 52% dintre greci au votat NU la referendum și au respins măsurile de austeritate pe care le presupune un acord cu UE și FMI, potrivit unui exit-poll.

Numărul celor care au votat ”NU” planului creditorilor este mai mare decât al celor care au spus ”DA” la referendumul din Grecia, inițiat de către premierul Alexis Tsipras, potrivit unor sondaje la ieșirea de la urne, relatează AFP.

Citește și: Merkel și Hollande, întâlnire după referendumul din Grecia în care se evaluează consecințele

Cancelarul german Angela Merkel și președintele francez Francois Hollande se vor întâlni luni seară pentru a discuta pe marginea referendumului din Grecia și a pașilor care urmează să fie luați în „problema greacă”.

2 comentarii la “Reacția dură a unui europarlamentar, după votul dat de greci la referendum: „UE are acum o problemă majoră!”

  1. Sa tina urgent Macovei o alocutiune in plen sa spuna ca peste 1,5 milioane de voturi au fost fraudate, ca de fapt a fost o lovitura de stat.

  2. mai preda daca nu ai bate campii ar fi bine. Ce se intampla cu grecia nu are nicio legatura cu comunismul, ci cu FOAMEA…..Nu ati intels nimic nici din Referendumul din 2012 din Roamnai, dar nici de acum cel din Grecia. Bateti campii cu comunistii fara sa luati in considerarea ca globalizarea si finantele internationale si-a batut joc de tarile mici si sarace. Stai sa se radicalizeze si romanii sau cetatenii altor tari sarace din est si sa vedeti ce comunism va trage intre ochi. Voi, astia, alde macovei si cica dreapta, in loc sa va uitati la radacina raului o dati cu comunistii…Capatele voastre patrate de policianisti ieftin numai atat puteti intelege?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *