Skip to content
" "
Societate

Reacția EUROCHAMBRES la Pactul Ecologic European

Eurochambres ccir.ro

EUROCHAMBRES salută comunicarea Comisiei privind Pactul Ecologic European. Schimbarea climatică și, în mod special, provocarea de a crea o economie circulară funcțională au fost definite drept una dintre prioritățile Camerelor de Comerț pentru noul mandat. În acest context, considerăm programul ambițios prezentat în comunicare ca un prim pas în munca grea care urmează. Protecția și utilizarea durabilă a resurselor trebuie să fie echilibrate fără a prevala interesul uneia față de cealaltă.

IMM-urile în mod special au nevoie de un cadru stabil, inclusiv de asistență și îndrumare pentru tranziția lor către forme de producție și consum mai durabile. Pentru a face acest lucru, este necesar ca toate măsurile să fie aliniate și coerente. Legislația și stimulii contradictorii trebuie abordați și rezolvați printr-o strânsă coordonare a tuturor părților implicate. De asemenea, apreciem accentul puternic al Comisiei pus pe coerență juridică.

" "

Președintele Eurochambres, Christoph Leitl, a declarat: „Promovarea cercetării și inovării în contexte favorabile climei, acțiuni îmbunătățite în ceea ce privește economia circulară, precum și intenția unei impulsiuni sporite la nivel global sunt obiectivele împărtășite și susținute de camerele de comerț”.

Uniunea Europeană trebuie să se asigure că ambiția sa are ecou la nivel global. Eforturile internaționale de a aduce alte regiuni la bord pentru tranziția durabilă trebuie intensificate în continuare. Un spațiu echitabil pentru economia europeană este esențial dacă dorim să rămânem competitivi și să oferim partenerilor noștri un model de afaceri viabil pe care să îl urmeze. Pe lângă coerența juridică, acesta va contribui la consolidarea angajamentului tuturor părților din societate.

În plus, este important ca comunitatea de afaceri să stabilească semnale clare, pe termen lung pentru a asigura planificarea securității. Acesta este motivul pentru care vedem foarte critic țintele crescute de reducere a emisiilor pentru 2030 și revizuirea ulterioară a legislației, care nu a fost încă transpusă pe deplin. Eurochambres va monitoriza, de asemenea, foarte îndeaproape planurile pentru o potențială instituire a unui mecanism de ajustare a frontierei de carbon și implicațiile internaționale mai largi pe care le poate implica orice astfel de acțiune.

„Să nu uităm că întreprinderile sunt parte din soluție, fără companiile noastre nu poate exista o tranziție de succes către o economie sustenabilă. Trebuie să le provocăm, cu siguranță, dar trebuie să fim atenți să nu le supraîncărcăm”, a încheiat dl. Leitl.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *