Skip to content
Politică

Reacţia liderului UDMR, după votul împotriva ridicării imunităţii lui Borbely

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a reacționat după ce deputații au votat împotriva ridicării imunității deputatului Laszlo Borbely.

Kelemen Hunor a afirmat, joi, că până la o hotărâre definitivă a justiţiei el crede în nevinovăţia fiecărui om, potrivit Agerpres.

„Eu cred în nevinovăţia fiecărui om până când există o hotărâre definitivă. Până când nu există o hotărâre definitivă, nu am niciun motiv să nu cred în nevinovăţie. Prezumţia de nevinovăţie este principiul de unde plecăm, nu prezumţia de vinovăţie”, a afirmat Kelemen Hunor joi, la RFI.

În același timp, Kelemen Hunor a mai adăugat că „poate, cei care au studiat dosarul şi cei care au avut acces la dosar nu erau foarte ferm convinşi că acel denunţ care a apărut în dosar în plus are legătură cu vechiul caz şi este convingător”.

„În cazul miniştrilor nu este un lucru rău să existe un filtru pentru foşti miniştri deputaţi, în Parlament, pentru miniştrii care nu sunt parlamentari filtrul este la preşedintele republicii, pentru că orice ministru, indiferent cât a stat în funcţie, s-ar putea să se trezească cu fel de fel de denunţuri, pentru că există oameni supăraţi care nu au obţinut ceea ce au vrut, mai ales în ministerele economice, n-au primit contracte, n-au primit lucrări publice şi sunt supăraţi şi fac denunţuri. Sigur, Parlamentul nici nu trebuie să spună că cineva este sau nu vinovat, dar ceea ce am văzut eu în raportul Comisiei, în ultima evaluare, totuşi, abordările şi aprecierile erau pozitive, pentru că, dacă faceţi un bilanţ, veţi vedea că marea majoritate a cazurilor au fost aprobate, marea majoritate a solicitărilor au fost aprobate”, a mai declarat Kelemen Hunor.

Întrebat de RFI ce efecte va avea votul de respingere, liderul UDMR a declarat că nu crede că în acest moment are vreun efect.

„În acest moment nu cred că are vreun efect. Aşa cum acum doi ani a fost un vot asemănător şi nu a fost nimic spectaculos, nu s-a întâmplat nimic spectaculos, nici acum nu cred că se va întâmpla. Sigur, comentatorii politici şi cei care analizează aceste evenimente din Parlament unii vor spune că nu e bine, alţii vor spune că, dacă nu au existat elemente suficiente şi a fost doar un denunţ care nu are legătură cu cazul, atunci era de aşteptat un astfel de vot, dar prea mult eu nu aş insista pe acest vot de ieri, nu am ce spune în plus”, a conchis președintele UDMR.

Citește și Lovitură de teatru. Deputat UDMR scapă de malaxorul DNA

Camera Deputaţilor a respins miercuri cererea de încuviinţare a începerii urmăririi penale a deputatului UDMR Laszlo Borbely, fost ministru al Mediului şi Pădurilor, cu 154 voturi „împotrivă” şi 125 voturi „pentru”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *