REACȚIA lui Barack Obama după decapitarea jurnalistului

Reacţia SUA la decapitarea jurnalistului James Foley a venit în această seară, chiar prin vocea preşedintelui Barack Obama.

El a dat asigurări că va continua raidurile împotriva grupării Statul Islamic şi că nu va ceda şantajului teroriştilor, care ameninţă că vor decapita un al doilea ziarist aflat în captivitate. Barack Obama s-a declarat şocat de executarea lui James Foley şi a cerut lumii întregi să lupte împotriva unei organizaţii care nu reprezintă nicio religie şi care omoară civili nevinovaţi.

„Viaţa lui Jim Foley contrastează atât de puternic cu cea a ucigaşilor săi. Un lucru e clar: militanţii Statului Islamic au atacat oraşe şi sate, omorând civili nevinovaţi, neînarmaţi, în acte de violenţă pline de laşitate. De aceea, Statul Islamic nu reprezintă nicio religie. Majoritatea victimelor sunt musulmani şi nicio credinţă nu-şi învaţă credincioşii să măcelărească oameni nevinovaţi. Niciun Dumnezeu nu poate accepta ceea au făcut ieri militanţii Statului Islamic sau ceea ce fac în fiecare zi”, a declarat liderul de la Casa Albă.

„Trebuie să existe un efort comun de îndepărtare a acestui cancer pentru a nu se răspândi. Trebuie să fie o respingere clară a unor asemenea ideologii distructive. Un lucru asupra căruia putem cădea de acord este că un grup precum Statul Islamic nu-şi are locul în secolul al XXI-lea”, a adăugat președintele SUA.

„Fie ca Dumnezeu să binecuvânteze memoria lui Jim, Dumnezeu să binecuvânteze Statele Unite!”, a încheiat Barack Obama.

sursa: digi24.ro

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: