Reacția lui Ciolacu la atacul Iranului asupra Israelului:„Acum vedem cât de mult înseamnă apartenența României la NATO”

Sursa foto: pinterest

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marți seară, la Digi24, în contextul atacului cu sute de rachetele al Iranului asupra Israelului, că un astfel de moment ne arată cât de „mult a însemnat” ca România să adere la NATO și la Uniunea Europeană. „NATO e garanția securității statului român”, a spus Ciolacu. 

„Și până să vin în emisiune am vorbit cu reprezentanții statului român să vedem cat de mult au explodat lucrurile. Cumva se anticipa încă de dimineață acest lucru. Avem de-a face cu o escaladare în Orientul Mijlociu, dar în acest context de incertitudine cel mai important este că România are apartenență la NATO. E garanția securității statului român. A cum vedem cât de mult a însemnat să aderăm la NATI și Uniunea Europeană”, a declarat Ciolacu.

Întrebat cat de periculoasă este situaţia în Orientul Mijlociu, Ciolacu a răspuns: „E o situație mai mult decât tensionată, important e să protejăm civili și oamenii nevinovați. Am văzut și în Fâșia Gaza câți copii au murit, Trebuie să recunoaștem până la urmă dreptul israelian de a se răspunde atacurilor teroriste ale Hamas și Hezbollah sunt îndreptățite. Vor exista medieri, avem o relație foarte bună cu Palestina și Israel, suntem printre statele care pot contribui la o mediere”.

Iranul a lansat sute de rachete asupra Israelului marți seară.  Aproximativ 10 milioane de civili sunt ţintele proiectilelor iraniene, anunţă IDF.

Oficiali israelieni de rang înalt au precizat că Israelul nu va rămâne tăcut ca răspuns la atacul masiv cu rachete al Iranului, scrie ynetnews.com.

Un oficial de securitate a promis că „va exista un răspuns sever”, în timp ce un alt oficial israelian a declarat: „Ceea ce Iranul a înfruntat până acum este doar o bucățică din ceea ce va înfrunta acum”.

Un oficial guvernamental de rang înalt a adăugat: „Israelul are toată legitimitatea de a lansa o lovitură fără precedent pe teritoriul iranian – acum este momentul să lovim în capul șarpelui iranian”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: