Skip to content
Politică

Reacţia lui CTP după Congresul PSD: „Marele salt”

În urma Congresului organizat de social-democrați duminică, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a publicat un editorial, pe pagina sa personală, în care a vorbit despre percepţia pe care ar avea-o opinia publică despre PSD.

„Dragnea – Marele Salt

Într-o fabulă a lui Esop, un atlet povestește despre cum a făcut el un salt de o lungime uluitoare, pe când era în insula Rhodos și că există martori ce pot să confirme. La care cineva din auditoriu i-a zis: „Nu e nevoie de martori, să zicem că aici e Rhodos, sări!”.

Atletul pesedist Liviu Dragnea a fost acum cel cu Marele Salt Înainte: cerut iertare, condamnare, despărțire de comunism (i-a silit să facă niște sport și pe cei din Sala Palatului, cărora le-a comandat, nu i-a rugat, să-și ridice posteriorul de pe scaune vreme de câteva secunde). Iar tânărul Mihai Sturzu, omul cu proba: Dacă e să ne căim și să ne despărțim de comunism, cum zice dl Dragnea, atunci să nu validăm, aici, în Congres, putem s-o facem, alegerile comuniste cu un singur candidat câștigate de dl Dragnea.

Entuziasm nebun în sala Rhodos la propunerea dlui Sturzu, însă fără exteriorizări, căci pesediștii sunt cunoscuți ca introvertiți.

Sau poate că oamenii erau prea mult preocupați de noile împărțiri ale cașcavalului în partid, ca să mai aibă remușcări doctrinare.

Nici n-ar avea de ce, cred eu. Au dreptate Zgonea și Oprișan, PSD n-are treabă cu comunismul. Singurul care poate avea ceva pe suflet în legătură cu asta e Ion Iliescu, dar nu părea să fie cazul, după felul în care zâmbea și dădea povețe „cum să fie atrași” intelectualii în partid.
PSD are treabă cu hoția.

În materie de furt din banii publici și de distrugere a economiei românești sunt net superiori comuniștilor: ăia o făceau artizanal, pesediștii, cu guvernele Văcăroiu, Năstase, Geoană, Ponta, au ridicat hoția la nivel superindustrial.

Și asta se rezolvă, într-adevăr, pe bază de condamnare, dar nu a comunismului”, a postat CTP.

1 comentariu la “Reacţia lui CTP după Congresul PSD: „Marele salt”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *