Skip to content
Europa Politică

Reacția lui George Ciamba după rezultatul din Parlamentul britanic: Nu este o veste deloc bună

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, a declarat, marţi seară, că şansele unui Brexit fără acord sunt tot mai crescute şi trebuie evaluate opţiunile rămase pe masă.

”Avem nevoie de un răspuns concret de la Londra, bazat pe sprijin politic intern, pentru a avansa o soluţie realistă”, a declarat Ciamba.

Am văzut rezultatele din parlamentul britanic. Nu este o veste deloc bună. Cu părere de rău trebuie să spun că în acest moment şansele unui no deal sunt tot mai crescute. Vom vedea care sunt opţiunile rămase pe masă. Cert este că UE , în ansamblul său, a arătat deschidere în a găsi o soluţie benefică pentru ambele părţi. Avem nevoie de un răspuns concret de la Londra, bazat pe sprijin politic intern, pentru a avansa o soluţie realistă”, a scris, marţi seară, pe Twitter, George Ciamba.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene spune că se vor continua eforturile pentru protejarea drepturilor românilor din Marea Britanie.

În calitate de #RO2019EU vom avansa în implementarea planului de contingenţa de la nivelul instituţiilor europene. Vom continua eforturile în vederea protejării drepturilor cetăţenilor români din Marea Britanie. Totodată, vom proteja drepturile cetăţenilor britanici în România”, a mai scris Ciamba.

Acordul privind Brexitul a fost respins marţi seară, de Camera Comunelor. Votul a fost de 391 la 242 şi a fost urmat de discursul premierului Theresa May.

Premierul a precizat că Parlamentul urmează să hotărască dacă Regatul Unit va ieşi din Uniunea Europeană (UE) fără acord şi o eventuală amânare a Brexitului, informează News.ro.

Un purtător de cuvânt la preşedintelui Consiliului European Donald Tusk a declarat că, în condiţiile în care mai sunt doar 17 zile până la data de 29 martie, votul de marţi seară a crescut semnificativ perspectiva unui Brexit fără acord.

Dacă există o soluţie, aceasta poate fi găsită doar de Londra”, a spus el, conform BBC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *