Skip to content
Politică

Reacția lui Iohannis la decizia CCR

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, marţi, că sesizarea liberalilor privind neconstituţionalitatea OUG 45 privind alegerile prezidenţiale a fost respinsă ”pe formă”, iar speţa în cauză nu s-ar fi judecat pe fond.

Iohannis a fost întrebat cum vede decizia Curţii Constituţionale de respingere a sesizării PNL privind neconstituţionalitatea OUG 45 privind alegerile prezidenţiale.

”Curtea Constituţională nu a stabilit că este constituţională sau neconstituţională, Curtea Constituţională a stabilit că este inadmisibilă sesizarea noastră, deci a respins sesizarea noastră pe formă, nu a judecat fondul. Pentru noi, momentan această procedură este încheiată. După părerea mea este păcat, dar, evident, din momentul în care avem o decizie a Curţii Constituţionale luăm act de ea, o respectăm şi mergem mai departe. Este păcat fiindcă problema pe care am sesizat-o şi pentru care am sesizat Curtea este aceeaşi. Nu s-a rezolvat în niciun fel”, a spus Iohannis.

El a fost întrebat dacă se aşteaptă ca şi Avocatul Poporului să conteste ordonanţa de urgenţă 45.

”Sincer, nu”, a răspuns liderul PNL.

Curtea Constituţională a respins, marţi, sesizarea PNL privind neconstituţionalitatea OUG 45/2014 care modifică Legea alegerilor prezidenţiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *