Reacția lui Kelemen Hunor, după ce Băsescu l-a revocat din funcție

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că revocarea sa din funcţia de ministru al Culturii, decisă de preşedintele Traian Băsescu, nu este „o dramă” nici pentru el, nici pentru Guvern, ci un lucru normal, care se putea întâmpla oricând.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, că după demisia din funcţia de ministru al Culturii şi-a făcut treaba la minister, a făcut rectificarea, aşa cum trebuie, a asigurat tot ce era de asigurat în calitate de ministru.

„Era un lucru absolut normal şi eu am luat această decizie, eu mi-am dat demisia încă din august şi, după ce a respins preşedintele propunerea noastră, pe doamna Biro, nu am mai făcut o altă propunere. Putea să semneze în orice clipă, pentru că oricând, când este revocat un ministru din Cabinet, un alt ministru sau premierul poate prelua pentru 45 de zile funcţia care rămâne vacantă. Eu ştiam că în orice moment, în funcţie de decizia preşedintelui, se va întâmpla, nu este nicio noutate. Până în ziua de azi eu mi-am făcut treaba la Ministerul Culturii, am făcut rectificarea, aşa cum trebuie, am asigurat tot ce era de asigurat în calitate de ministru. Începând de joi, nu sunt ministru, dar asta a fost decizia mea, asta nu e nicio tragedie, nicio dramă, nici în viaţa mea, nici a Guvernului”, a spus Kelemen.

Întrebat dacă UDMR va propune o altă persoană pentru funcţia de ministru al Culturii, liderul Uniunii a spus că, în conformitate cu legile în vigoare, „poate să conducă Ministerul Culturii, timp de 45 de zile, un membru al Cabinetului”.

„Voi discuta, în calitate de preşedinte al UDMR şi de fost ministru, cu premierul Ponta, pentru a găsi o soluţie în interiorul Guvernului. Perioada de 45 de zile expiră după al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, prin 23-24 noiembrie, şi vom discuta şi în UDMR dacă pentru această scurtă perioadă mai facem o propunere sau cineva din Guvern va prelua funcţia de ministru al Culturii şi vicepremier”, a afirmat Kelemen Hunor.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că a semnat revocarea din funcţie a ministrului Culturii, Kelemen Hunor, menţionând că a aşteptat trei luni dese

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: