Skip to content
Politică

Reacția lui Kelemen Hunor după ce Ponta și-a condiționat plecarea din fruntea Guvernului: „O idee forţată!”

Premierul României, Victor Ponta, a afirmat, miercuri seară, în cadrul unei emisiuni televizate la postul B1 TV, că şi-ar da demisia de la şefia Guvernului, dacă următorul premier ar fi tot din coaliţie şi dacă ar exista în prealabil un acord în acest sens, semnat cu preşedintele Klaus Iohannis, el menţionând totodată că vrea să-şi ducă mandatul la bun sfârşit.

Citește și: Ponta dezvăluie în ce condiții ar pleca din fruntea Guvernului: „Îmi dau demisia dacă…”

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a reacţionat, declarând că o astfel de înţelegere nu ar fi posibilă.

„În ceea ce priveşte o înţelegere, eu cred că e un pic forţată această idee. Eu nu cred că cineva va face o astfel de înţelegere nici cu premierul, nici cu altcineva, fiindcă asta ar însemna să faci înţelegeri peste Constituţie. Dacă premierul îşi dă demisia, sigur, mingea va ajunge în curtea preşedintelui Iohannis şi el este responsabil, conform Constituţiei, să propună un premier, să vină eventual o coaliţie cu o propunere, care nu-l obligă pe preşedintele Iohannis să propună persoana respectivă. Dar aici, o înţelegere şi mai ales o înţelegere scrisă nu cred că este posibilă, dar este o idee, ce să vă spun…”, a declarat Kelemen Hunor, potrivit RFI.

Întrebat ce efecte are rămânerea lui Victor Ponta în fruntea Guvernului asupra Executivului şi a României, preşedintele UDMR a răspuns: „dacă ne uităm doar ce scrie presa internaţională şi dacă vorbim de România şi dacă vorbim de alte state şi alţi politicieni, lucrurile sunt foarte clare. Sigur, au spus şi alţii, am spus şi noi, am spus şi eu, are de suferit imaginea Guvernului, imaginea României. Culmea este că din punct de vedere economic, lucrurile au început să meargă nu spun extrem de bine, dar cât de cât spre bine. Există o creştere economică, există o speranţă mult mai mare din punct de vedere economic decât acum doi-trei ani, dar lucrurile nu se leagă. Totuşi, pierde din popularitate PSD, pierde din popularitate premierul. Imaginea României are de suferit, fără discuţii”.

1 comentariu la “Reacția lui Kelemen Hunor după ce Ponta și-a condiționat plecarea din fruntea Guvernului: „O idee forţată!”

  1. Mai, urmasul lui Burebista, dar nu are cumva de suferit imaginea asta a Romaniei, de care sunt convins ca-ti pasa tie, si datorita faptului ca avem un parlamentar fugar, refugiat si adapostit pe la Budapesta, ca sa scape de justitie ? Bine, intamplator sau nu, ala e de pe la tine, din UDMR. Ce zici, faci ceva sa-l aduci in tara de a carei grija mori, spre a se supune justitiei ca orice cetatean european, sau o lasi ca merge-asa ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *