Skip to content
Politică

Reacția lui Nicuşor Dan după ce a fost admisă contestaţia depusă de USR-PLUS

Nicuşor Dan spune că se bucură că a fost admisă contestaţia Alianţei USR-PLUS la decizia BEC, „în ciuda stângăciilor procedurale”, şi că esenţa democraţiei este ca oamenii că găsească pe buletinele de vot opţiunea pe care o doresc.

„Mă bucur că a fost admisă contestaţia depusă de Alianţa USR-PLUS la decizia BEC, în ciuda stângăciilor procedurale. Aceasta este esenţa democraţiei, ca cetăţenii să găsească pe buletinele de vot şi opţiunea pe care doresc să o aleagă”, a scris, vineri seara, pe Facebook, Nicuşor Dan.

USR şi PLUS pot candida împreună la alegerile europarlamentare, după ce ICCJ le-a admis vineri seară contestaţia la decizia BEC care interzicea participarea alianţei celor două partide la scrutin.

ICCJ a acceptat contestaţia celor două partide, decizia BEC fiind astfel anulată. Decizia pronunţată vineri seară de ICCJ este definitivă.

„Admite contestaţia formulată de contestatorii Uniunea Salvaţi România, Partidul Libertate, Unitate şi Solidaritate şi Alianţa 2020 USR PLUS. Anulează Decizia nr. 3D/07.03.2019 emisă de Biroul Electoral Central. Admite protocolul de constituire a alianţei electorale „Alianţa 2020 USR PLUS”. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 08 martie 2019”, a decis vineri seară instanţa.

USR şi PLUS, precum şi Alianţa 2020 USR PLUS au contestat vineri dimineaţă decizia  prin care înscrierea alianţei electorale Alianţa 2020 USR – PLUS pentru alegerile europarlamentare din 26 mai a fost respinsă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *