Reacția lui Ponta la declarațiile lui Băsescu

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Rovinari, că Traian Băsescu ar fi trebuit să îşi ceară scuze şi să anuleze întâlnirea cu Viktor Orban, în loc să ia cina cu acesta, după ce Statele Unite ale Americii au criticat Ungaria pentru modul în care respectă drepturile şi libertăţile cetăţeneşti.

”Cred că domnul preşedinte Băsescu are un moment nefericit, prin faptul că tocmai ia masa prieteneşte cu Victor Orban, cel criticat de Statele Unite şi de Europa, şi, în loc să îşi ceară scuze sau să contramandeze această cină nepotrivită, a încercat în stilul dânsului să mai spună câte ceva. Eu îi urez poftă bună la masă cu Victor Orban în ziua în care doamna Nuland şi preşedintele Obama critică Ungaria”, a declarat premierul Victor Ponta.

Ponta a spus că dacă el ar fi fost preşedinte nu ar fi făcut niciodată un astfel de gest şi că, de altfel, în calitate de premier nu l-a invitat pe Viktor Orban la o cină, aşa cum a procedat Traian Băsescu.

”Domnul Băsescu consideră că e un gest inteligent pentru România să faci o masă tovărăşească cu domnul Orban, dar eu nu aş fi făcut acest lucru ca preşedinte. Vedeţi că nu am făcut acest lucru ca prim-ministru. Până la urmă, domnul Orban e omologul meu”, a afirmat premierul.

Victor Ponta a precizat că declaraţiile de joi ale subsecretarului de stat american pentru afaceri euroasiatice Victoria Nuland au vizat Ungaria, nu şi România, aşa cum încearcă preşedintele Traian Băsescu să acrediteze ideea.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: