Skip to content
Politică

Reacția lui Tăriceanu după ce OUG pentru primari a căzut în Camera Deputaților

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat miercuri, într-o conferință de presă la Cluj, că vede prost faptul că a fost respinsă în Camera Deputaților Ordonanța care permite migrarea aleșilor locali de la un partid la altul, însă speră ca aceasta să treacă la Senat, care este camera decizională.

„Prost, evident, n-am cum s-o văd altfel. E o problemă pe care nu mă pot face că n-o văd. Ea a fost repinsă nu pentru că a fost un vot minoritar pentru propunerea legislativă, ci pentru că majoritatea nu este capabilă să-și adune rândurile și este un absenteism pe care îl condamn. În momente de genul acesta, am senzația că unii din parlamentari nu știu exact unde le e locul”, a afirmat Tăriceanu.

Totodată, el și-a exprimat speranța ca ordonanța respectivă să treacă la Senat, care este de fapt camera decizională. „Camera Deputaților este prima sesizată, camera decizională este Senatul. Într-un fel, o să-mi revină mie rolul de a da ultimul răspuns în fața presei. Eu sper să reușim să avem mobilizarea necesară când intră în dezbaterea și în votul în plen”, a spus președintele Senatului. El a adăugat că urmează o procedură parlamentară și crede că ordonanța respectivă va fi dezbătută și votată din nou la Senat în una-două săptămâni.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *