Skip to content
" "
Politică

Reacția lui Traian Băsescu după discursul critic al lui Iohannis din Parlament: Trebuia să îi spun acolo

Traian Băsescu  a declarat, marți seară, referitor la discursul lui Iohannis din  cadrul ședinței solemne comune a Parlamentului, pentru marcarea a 15 ani de la aderarea României la NATO şi a 70 de ani de de existenţă a NATO, că nu a fost în practica să facă politică la asemenea evenimente.

Pe de altă parte, fostul preşedinte consideră că Iohannis „şi-a prins urechile în dificultatea întrebării” şi că a formulat greşit adresa prin care a cerut consultarea Legislativului, enunţând tema cu prea multă precizie. În opinia sa, vor fi mai multe întrebări la referendum.

" "

Nu a fost în practica mea ca la momente solemne, azi am avut o şedinţă solemnă ale celor două Camere sau în discursul de Ziua Naţională ori discursuri legate de celebrarea unor evenimente, să fac politică. Preşedintele a considerat probabil că e un moment potrivit, fiind şi ambasadele la balcon, să dea un mesaj pentru instatisfacţiile domniei sale legate de majoritatea parlamentară. Eu nu o să critic atitudinea preşedintelui, dintr-un simplu motiv. Am fost acolo lângă dânsul în sală, şi trebuia să îi spun acolo, nu la televizor”, a afirmat Traian Băsescu, marţi seară, la TVR 1.

Eu le-am respectat (evenimentele solemne – n.r.), numai că educaţia mea de bază e mai cazonă şi când e un moment solemn chiar îi simt importanţa şi încărcătura. Pe de altă parte, eu sunt un puternic adept al ideei că patriotismul se poartă în suflet, nu se latră. Când îi văd că îşi latră patriotismul – noi ţărişoara mea, dar nu trag bani europeni”, a completat Băsescu.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, în şedinţa solemnă a Parlamentului cu ocazia aniversării a 15 ani de la aderarea la NATO, că guvernarea PSD nu se ridică la nivelul momentului şi fragilizează statul de drept prin măsurile luate.

În replică, liderul PSD Liviu Dragnea a declarat marţi, în şedinţa solemnă a Parlamentului, că există teme care ar trebui să reprezinte obiective comune ale politicenilor, indiferent de partid şi că a vrut să îi propună un pact lui Klaus Iohannis, dar după discursul acestuia îi este clar că este inutil.

La rândul ei, Viorica Dăncilă a afirmat, în plenul reunit, că regretă faptul că momentul a fost transformat într-unul de campanie de către Klaus Iohannis.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *