Marinar român arestat în Dubai din greșeală. Reacția MAE

Sursa foto: Pixabay

Cristian Pascu, navigator din Constanța, a fost arestat pe 21 decembrie pe aeroportul din Dubai, iar soția să crede că este vorba despre o confuzie sau un furt de identitate.

Navigatorul, căpitan de vas, urma să ajungă în China pentru a prelua comanda unei nave. A ajuns pe aeroportul din Dubai, de unde trebuia să ia avionul spre destinație iar acolo a fost încătușat. A reușit să își sune soția, aflată în țară și să o anunțe ce s-a întâmplat, însă de atunci este arestat și plimbat între aeroport și o secție de Poliție din Abu Dhabi.

Soția sa a apelat la firma care l-a angajat dar și la consulat, până acum fără niciun rezultat.

„MAE, prin intermediul Consulatul General al României la Dubai, a întreprins în regim de urgență demersuri pe lângă autoritățile din Emiratele Arabe Unite, solicitând sprijin din partea Ministerului Afacerilor Externe emiratez în legătură cu acest caz și informații cu privire la motivul reținerii, locul unde se află cetățeanul român, posibilitățile de a-l contacta.

Reprezentanții Consulatului General al României la Dubai mențin în atenție prioritară acest caz și vor continua demersurile susținute pe lângă autoritățile competențe din Emiratele Arabe Unite, în vederea obținerii unor informații suplimentare privind situația cetățeanului român, fiind pregătiți să acorde asistență / protecție consulară conform competențelor legale, în funcție de solicitări”, au transmis reprezentanții MAE.

Soția navigatorului spune că soțul ei nu a fost niciodată în Emiratele Arabe Unite și nu a avut niciodată probleme cu legea. Femeia cred că în acest caz este vorba de un furt de identitate sau o confuzie, dat fiind faptul că navigatorul are ghinionul să aibă același nume și exact aceeași dată de naștere cu cea a unui individ condamnat pentru fapte penale în România și care a și figurat pe lista persoanelor urmărite internațional.

De aceea, în urmă cu doi ani, navigatorul a mai avut probleme în momentul în care încerca să iasă din România, fiind oprit, verificat și legitimat, însă, de regulă, situația era clarificată rapid.

În cazul de față, conform unor surse, ar fi vorba despre un dosar de delapidare, faptă ce ar fi fost comisă în Abu Dhabi în anul 2020.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: