Skip to content
Politică

Reacția ministrului Justiției privind presupusa întâlnire a lui Horodniceanu cu Nichita și Dragnea

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a declarat, luni, că Daniel Horodniceanu este cea mai bună propunere pentru conducerea DIICOT, fiind convins că acesta nu are „nicio altă agendă” în afara DIICOT.

„Nu am niciun fel de informații, care să mă ducă la concluzia că Daniel Horodniceanu nu ar fi astăzi cea mai bună propunere pentru a conduce DIICOT. Este un om de echipă, este un om care a știut să performeze de-a lungul timpului la DIICOT, a știut să atragă și să mențină în jurul lui oamenii care vor să performeze la DIICOT și sunt absolut convins că, în afara agendei DIICOT, nu are nicio altă agendă”, a spus ministrul Justiției, potrivit agerpres.ro.

În opinia sa, faptul că Daniel Horodniceanu a dat dovadă de umor în timpul susținerii interviului de la CSM, este încă un motiv în plus pentru numirea la șefia DIICOT.

„Cred că astăzi a demonstrat foarte clar o bună cunoaștere a DIICOT, a demonstrat maturitate și echilibru în soluțiile propuse, cred că a înțeles și din partea membrilor Secției ce mai are de făcut atât în proiectul managerial, cât și în soluțiile concrete pe care le va decide pentru activitățile DIICOT”, a precizat Robert Cazanciuc.

Ministrul Justiției a mai spus că nu vede niciun motiv pentru care Daniel Horodniceanu să nu fie numit în funcție de președintele Klaus Iohannis, în condițiile în care există și un aviz favorabil din partea CSM.

Întrebat dacă are informații că, pe 24 ianuarie, la Hotel Bucium din Iași, Daniel Horodniceanu s-ar fi întâlnit cu primarul Gheorghe Nichita și cu vicepremierul Liviu Dragnea, Cazanciuc a răspuns: „Nu. Nu am asemenea informații”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *