Skip to content
Politică

REACȚIA PNL la solicitare ANI cu privire la procesul lui Iohannis

În cursul zilei de miercuri, inspectorii ANI au solicitat urgentarea soluționării în cazul de incompatibilitate a lui Klaus Iohannis, speță care se află pe masa judecătorilor de la Înalta Curte. Cu privire la această solicitare, PNL a reacționat prompt, precizând faptul că a luat act de solicitarea ANI. Totodată, PNL acuză PSD de politizarea unei astfel de spețe.

ANI a solicitat Înaltei Curți de Casație și Justiție urgentarea soluției în dosarul de incompatibilitate a lui Klaus Iohannis. De asemenea, Agenția Națională de Integritate a cerut și schimbarea termenului de judecată, după ce ICCJ a stabilit, marți, un termen pentru data de 18 noiembrie, adică exact la două zile după alegerile prezidențiale.

Citește și: Lovitură pentru ACL: ANI cere Curții Supreme urgentarea dosarului lui Iohannis

Alianța Creștin-Liberală ia act de decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție de a fixa termen in dosarul președintelui PNL, Klaus Iohannis, pe data de 18 noiembrie 2014.

Pe 18 noiembrie, în conformitate cu art. 493 din Codul de procedură civilă, care reglementează procedura de filtrare a recursurilor, la ÎCCJ se va întruni completul de filtru, în camera de consiliu, pentru examinarea recursului ANI și pentru a analiza punctele de vedere ale părților referitoare la admisibilitatea recursului depus de ANI.

Admisibilitatea în principiu presupune doar verificarea unor condiții de formă și nu are legatură cu fondul cauzei, iar aceasta este o etapă preliminară obligatorie până la noul termen pe care ÎCCJ îl va fixa pentru soluționarea recursului pe fond.

Reamintim faptul că în primă instanță, Curtea de Apel Alba a decis că președintele PNL, Klaus Iohannis, nu se află în situație de incompatibilitate, soluție care avem convingerea, cunoscând speța, că va fi conservată și de către ÎCCJ”, explică purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu.

Alianța Creștin-Liberală respinge declarațiile mincinoase ale lui Victor Ponta, candidatul PSD, care, în stilul caracteristic, punând presiune asupra justiției, încearcă să inducă în eroare opinia publică, acuzându-l pe prezidențiabilul ACL de tergiversarea dosarului. În realitate, Klaus Iohannis nu a solicitat niciodată amânarea judecării acestui caz, a depus toate documentele în termenele fixate de instanță, cea care a stabilit termenele fiind instanța supremă.

Deși acest dosar a fost folosit împotriva lui Klaus Iohannis de către adversari ca temă de campanie electorală, îi asigurăm pe toți românii că soluția de la ÎCCJ va arăta încă o dată faptul că prezidențiabilul ACL face un alt fel de politică si că are respect pentru lege și cetățeni.

Facem un apel la electorat să nu cadă în capcana întinsă de propaganda mincinoasă a celor care se tem de Klaus Iohannis și să nu plece urechea la manipulările grosolane. În ciuda faptului că mulți și-au dorit să îl scoată din cursă, Klaus Iohannis nu numai că este candidatul cert al ACL, dar va și câștiga aceste alegeri prezidențiale”, au mai explicat liberalii privind situația juridică a lui Iohannis în raport cu ANI.

2 comentarii la “REACȚIA PNL la solicitare ANI cu privire la procesul lui Iohannis

  1. Mai astia de la acl. nu Ponta va cere sa va rezolvati problema in timp util ci noi cei care alegem.Basescu a intrat inculpat in mandat si apoi a facut totul ptr. musamalizarea dosarului ,nu cred ca trebuie sa repetam experienta .Asa ca vedeti ce spune chiar propaganda de dreapta -nemultumita de acesasta situatie.

  2. nu inteleg de unde atata siguranta ca o sa castige acest domn care nu are absolut nici o treaba cu politica!!! sau aveti si voi un plan de furt bine pus la punct ca al domnului ponta?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *