Skip to content
Politică

Reacția premierului cu privire la contestarea bugetului

Contestarea proiectului de buget la Curtea Constituţională şi neaplicarea acestuia din ianuarie va impune amânarea tuturor măsurilor adoptate, precum majorarea pensiilor şi introducerea TVA de 9% la pachete turistice, a afirmat premierul Victor Ponta, adăugând că speră ca bugetul să nu fie contestat.

Vreau să fac un singur apel la seriozitate şi responsabilitate: înţeleg poziţii politice şi politicianiste uneori, însă vreau să transmit tuturor cetăţenilor acestei ţări că, în măsura în care acest buget va fi contestat la Curtea Constituţională şi nu va intra în vigoare la 1 ianuarie 2015, toţi cei care aşteaptă pensiile mărite, subvenţiile, cei care vând pachete de turism cu TVA redus vor aştepta degeaba şi vor trebui să-i întrebe pe colegii care contestă la Curtea Constituţională de ce nu îşi primesc pensiile, de ce nu-şi primesc alocaţiile mărite conform noului buget. În măsura în care bugetul nu este în vigoare, se aplică 1 pe 12 din bugetul anterior, care nu prevedea aceste creşteri„, a spus Ponta, în plenul Parlamentului.

El a arătat că speră ca bugetul să fie în vigoare la 1 ianuarie şi că declaraţia privind contestarea proiectului de buget a fost doar una politică, altfel toate prevederile trebuie amânate, relatează mediafax.ro.

Ponta a mai apreciat că România va avea din nou, după doi ani, „un preşedinte legitim”, arătând că Guvernul stabil, bugetul adoptat şi noul preşedinte legitim îl fac să creadă că România poate avea un nou an, 2015, mai bun decât ultimii zece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *