Reacția primarului din Podari după ce gigantul Clariant a anunțat că închide fabrica, abia deschisă

Sursa foto: clariant.com

Închiderea fabricii Clariant din comuna Podari, județul Dolj, care produce bioetanol celulozic, nu va afecta deocamdată bugetul local, la care firma, împreună cu Getec, compania care a construit centrala de cogenerare pe biomasă ce deervește fabrica, plătesc anual circa 2 milioane lei impozit pe clădiri.

„Firma Clariant, împreună cu Getec, este aducătoare de taxe la impozitul local de circa 2 milioane lei anual. Are 120 de locuri de muncă, dar nu sunt mulți angajați din Podari (în jur de 15 persoane), pentru că au avut nevoie de persoane cu anumite specializări. Închiderea fabricii nu are un impact foarte mare pentru comuna Podari, în ceea ce privește forța de muncă, fiindcă Podari este o comună în zona limitrofă a Craiovei și stăm foarte bine din punct de vedere al locurilor de muncă. Dimpotrivă, noi avem nevoie de forță de muncă pentru locurile de muncă pe care le avem, în toate domeniile.

 

Deocamdată nu va fi afectat deloc bugetul local, pentru că acele clădiri sunt în picioare, adică nu contează dacă fabrica funcționează sau nu, impozitele pe clădiri curg în continuare. Numai în cazul în care ar dezafecta ar fi o problemă. Dar și dacă ar dezafecta este o taxă pe care o vor plăti timp de câțiva ani”, a declarat primarul comunei Podari, pentru Agerpres.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: