Skip to content
Politică

Reacția PSD în urma acuzațiilor alianței USR-PLUS: Să nu mai dea vina pe alții pentru propria lor incompetență

Reprezentanții PSD reacționează după ce alianța USR-PLUS acuză PSD-ul de respingerea candidaturii la alegerile europarlamentare de către BEC. Social-democrații au transmis alianței USR-PLUS ”să înceteze să mai dea vina pe alții pentru propria lor incompetență”.

”PSD solicită USR și PLUS să înceteze să mai dea vina pe alții pentru propria lor incompetență”, potrivit unei postări pe facebook.

De altfel, social-democrații au și explicat motivul respingerii înscrierii alianței.

”Motivul respingerii înscrierii alianței este unul strict juridic, respectiv faptul că nu a fost respectată procedura legală pentru înregistrarea celor două partide în Registrul partidelor politice. Această realitate juridică a fost constatată de o largă majoritate din cadrul Biroului Electoral Central, inclusiv de către cei 5 judecători care fac parte din acest for decizional”, a motivat PSD.

Totodată, reprezentanții partidului  au declarat că alianța USR-PLUS trebuie să-și apere punctul de vedere dacă sunt de părere că ”au fost nedreptățiți”.

„Dacă cei de la USR și PLUS consideră că au fost nedreptățiți, trebuie să aibă încredere în justiție și să urmeze căile legale de atac pentru a-și apăra punctul de vedere. Până atunci rămâne o întrebare pe care trebuie să și-o pună cetățenii acestei țări: Cum ar fi guvernată România de către cei de la USR și PLUS dacă nu sunt în stare nici măcar să-și înregistreze propriile partide, așa cum prevede legea?”, au scris reprezentanții PSD.

Reacția PSD-ului vine în contextul în care alianța USR-PLUS susține că  BEC  a fost manevrat de PSD-ALDE pentru a fi refuzați la alegerile europarlamentare. Detalii  AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *