Skip to content
Politică

Reacția PSD la solicitarea privind prelungirea programului de vot în diaspora

Prin intermediul unui comunicat de presă, purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, transmite că „ACL vrea încălcarea legii, BEC formulând un răspuns oficial la solicitarea acestora privind prelungirea programului de vot pentru sectiile din Diaspora”, menționând că cei de la ACL „ instiga la incalcarea legii”.

„Biroul Electoral Central a formulat un raspuns oficial la solicitarea ACL privind prelungirea programului de vot pentru sectiile din Diaspora, aratand cat se poate de clar ca legea nu permite acest lucru.

Cei de la ACL se prefac ca nu cunosc aceste lucruri si instiga la incalcarea legii! Toate aceste manevre au scopul precis de a pregati contestarea alegerilor”, a declarat Gabriela Firea, purtătorul de cuvânt al PSD.

Totodată, Firea transmite că „ Guvernul NU POATE emite OUG pentru prelungirea programului de vot”.

„In plus, Guvernul NU POATE emite OUG pentru prelungirea programului de vot, asa cum in mod fals sustin cei de la ACL. Este impardonabil faptul ca domnul Predoiu nu stie sau ignora faptul ca Guvernul trebuie abilitat printr-o lege a Parlamentului sa emita Ordonante de Urgenta.

Prin Legea 119 din 2014 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 524, din 14 iulie 2014, Parlamentul Romaniei nu a abilitat Guvernul pentru domeniul electoral. La acesta ora Guvernul nu are abilitare de a efectua modificari la legislatia electorala, respectiv la Legea 370/2004 pentru alegerea Presedintelui Romaniei”, transmite purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea.

Președintele Traian Băsescu s-a exprimat cu privire la desfășurarea alegerilor din diaspora. În acest sens, Administrația Prezidențială a emis un comunicat prin care președintele îi cere șefului Executivului, Victor Ponta, să emită o ordonanță de urgență pentru prelungirea programului de vot până la ora 24:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *