Skip to content
Politică

Reacția șefei ÎCCJ după declarațiile premierului privind condamnarea lui Dragnea

Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, a declarat, marți, cu referire la declarațiile premierului Victor Ponta privind condamnarea lui Liviu Dragnea, că Plenul Consiliului Superior al Magistraturii are posibilitatea să sesizeze Inspecția Judiciară pentru a se constata dacă a fost sau nu încălcată independența Justiție, notează agerpres.

„CSM, dacă s-a făcut o astfel de declarație de către premier, are posibilitatea de a sesiza IJ pentru a vedea dacă prin aceste afirmații s-a adus sau nu atingere independenței sistemului judiciar”, a afimat Stanciu, la sosirea la ședința plenului CSM.

Premierul Victor Ponta a susținut, luni, că în partidul pe care îl conduce există o stare de nemulțumire cauzată de condamnarea lui Liviu Dragnea la un an cu suspendare în dosarul „Referendumul”, decizie a Justiției pe care social-democrații o consideră „nedreaptă”.

„Este (tensiune în PSD — n.r.), bineînțeles că este, pentru că noi am guvernat și guvernăm și la nivel central, guvernăm și la nivel local. După chestia asta absolut nedreaptă cu condamnarea lui Dragnea, că am făcut referendum, de parcă l-a făcut Dragnea singur, dar l-am făcut toți. Ați văzut ce pățesc ăia doi judecători de la Curtea de Apel care au achitat-o pe doamna Rarinca? Le-au scos stenograme, nu știu ce. Vă dați seama că judecătoarele de la Dragnea dacă cumva îl achitau pe Dragnea cred că erau și arestate acum. Au dat și ele un an cu suspendare, dar pentru noi e un lucru nedrept, pentru că nu doar noi, ci și PNL a fost cu noi la suspendare. Toți am fost, mă rog, toți cei care am luat decizia. Sigur că e o stare de nemulțumire, pentru că e o nedreptate care ni se face”, a declarat Ponta, luni seara, la România Tv.

4 comentarii la “Reacția șefei ÎCCJ după declarațiile premierului privind condamnarea lui Dragnea

  1. Atata discutie pe tema atingerii, ca ti se face greata. Dar ei, judecatori, procurori, de ce se dau in stamba cu solutii in afara legii, sau pe langa ea, si in general cu fapte care nu au nimic de a face cu actul de justitie? In primul rand ei, prin conduita si probitate profesionala, trebuie sa impuna respect.

  2. pffff, „independenta sistemului judiciar”!!!!! Este penibila aceasta doamna, care ar trebui sa inteleaga ca trebuie sa plece! Care independenta?? Chiar ne crede idioti???

  3. Acu o sa aibe grija madam Stanciu sa se razbune si sa-i dea lui Dragnea vreo CINCI ani cu executare. O lepra a justitiei romane, adusa de pedelistul Toader sa faca sluj la Basescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *